:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 8. 11:46

November 15-én jelenik meg a Palm OS 4.1 frissítőcsomag a Palm gépeihez

A Palm hivatalosan is megerősítette, hogy november 15-én kiadja kéziszámítógépeihez szánt operációs rendszerének frissítését.

A Palm hivatalosan is megerősítette, hogy november 15-én kiadja kéziszámítógépeihez szánt operációs rendszerének frissítését.

A Palm OS 4.1-et a regisztrált Palm-tulajdonosok már előrendelés keretében is megvásárolhatják, kedvezményes, 30 dolláros áron, ráadásul számukra a szállítás is ingyenes lesz. November 15. után azonban már 40 dollárba kerül a frissítőcsomag és a kiszállításért is fizetni kell majd.

A frissítés csak és kizárólag a Palm típusú kéziszámítógépekhez készül, a más gyártók által (Handspring, Sony) készített Palm OS-alapú gépekkel nem működik.

A Palm szinte összes kéziszámítógépe alkalmas az operációs rendszer frissítésére, a Palm IIIe modell, valamint a Palm m100 és Palm VII sorozat tagjai azonban nem. Előbbieknek nem újraírható az operációs rendszert tartalmazó ROM-ja, a Palm VII modelleknek pedig nem elég nagy a ROM-ja a Palm OS 4.1 tárolásához.

A Palm képviselője szerint a Palm OS 4.0-t futtató gépek tulajdonosai ingyen frissíthetik operációs rendszerüket az újabb változatra, azonban a vállalat közleményében erről nem esett szó.

A Palm OS 3.5-höz képest a Palm OS 4.1 számos javítást, finomítást és új programokat -- Mobile Connectivity Kit, Note Pad -- tartalmaz, a Palm OS 4.0-tól azonban csak néhány hibajavításban tér el az operációs rendszer legújabb változata.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 05:29

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.