:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 7. 17:15

Megalakult a Mobil Fizetési Fórum, melynek célja az m-kereskedelem előremozdítása

[Heart] Egy új iparközi csoport, a Mobil Fizetési Fórum jött létre azért, hogy elősegítse a biztonságos, felhasználóbarát mobil fizetési tranzakciókat és szélesebb piacokat biztosítson az m-kereskedelem számára szerte a világon.

[Heart] Egy új iparközi csoport, a Mobil Fizetési Fórum jött létre azért, hogy elősegítse a biztonságos, felhasználóbarát mobil fizetési tranzakciókat és szélesebb piacokat biztosítson az m-kereskedelem számára szerte a világon.

A Mobil Fizetési Fórum, amelyet az American Express Company, a JCB Co., a MasterCard International és a Visa International hozott létre, a szabványosított, biztonságos mobil fizetés alapjait hivatott megalkotni amellett, hogy más, aktuális, m-kereskedelemmel kapcsolatos témákkal is foglalkozik. Az új szervezet igazgatótanácsa a mobil távközlési, a technológiai és a pénzügyi iparág vezető képviselőiből áll.

Tekintve, hogy az összes e-kereskedelmi fizetés 93%-a bankkártyával történik, a Mobil Fizetési Fórum leginkább erre a típusú fizetésre koncentrál, de más kulcsfontosságú területeket is érint, mint például a rendszerek közötti átjárhatóság, a jelszó, a kártyabirtokos azonosítása és a kódolási módszerek kérdései. A Mobil Fizetési Fórum célja, hogy a fogyasztók tapasztalatot szerezhessenek a biztonságos és problémamentes mobil fizetésben, függetlenül attól, hogy éppen hol vannak, melyik üzletben, és milyen kártyával fizetnek.

"Az Ovum úgy gondolja, hogy az m-kereskedelem piacai addig nem fognak igazán prosperálni, míg nincs egy széles körben hozzáférhető, megbízható fizetési infrastruktúra" -- mondta Mary Ann O'Loughlin, az Ovum North America elnöke. "Az iparág üdvözli ezt az újonnan létrejött együttműködést, amelyet olyan szervezetek hoztak létre, amelyek közreműködnek a világszabványok megalkotásában, elismerésében és alkalmazásában. Úgy gondoljuk, hogy ez az, amit a mobil kommunikációs és a pénzügyi iparág akar: olyan mobil fizetést, amely annyira egyszerű és biztonságos, mint a hagyományos fizetés."

A Mobil Fizetési Fórum célja, hogy széleskörű, iparközi kooperációt valósítson meg. Ez lesz az egyetlen olyan ipari konzorcium, amely tagjai közt tudhatja az m-kereskedelem főbb szereplőit, akik a mobil fizetési rendszerek gyakorlati fejlesztésén dolgoznak. Az újonnan létrejövő szövetség megkönnyíti a különböző rendszerek és technológiák együttműködését, csökkenti az ipar töredezettségét, és stabil környezetet biztosít a beszállítók számára a termékek kidolgozásához. A Forum tagjai között lesznek pénzintézetek, telekommunikációs szolgáltatók, vezeték nélküli eszközök gyártói, kereskedők, tartalomszolgáltatók, software- és hardware-fejlesztők és beszállítók. A Mobil Fizetési Fórum kiegészíti más, olyan ipari konzorciumok munkáját, mint például a MeT, a Mobey Forum, és a WAP Forum E-kereskedelem Szakértői Csoportja.

A Mobil Fizetési Fórum elsősorban Technikai Bizottságán keresztül valósítja meg elképzeléseit. A Technikai Bizottság -- a Fórum igazgatótanácsa által előírt stratégiai irányvonallal megegyezően -- lesz a legfőbb tag, amely megvitatja és kidolgozza az m-kereskedelmi fizetések számára szükséges előírásokat, a fehér könyvet (white papers) az esettanulmányokat (red books) és a technikai specifikációkat. Az első év középpontjában a kártyabirtokos azonosítása, a biztonságot növelő eszközök, a szállítás biztonsága, a felhasználók kényelme és a használhatóság áll. A Technikai Bizottság együttműködik egyéb ipari konzorciumokkal és szabványosító testületekkel.

A Mobil Fizetési Fórum kétféle tagságból áll, a jelentkezők lehetnek főtagok, vagy társult tagok. A Fórum nyitva áll bármely olyan szervezet számára, amely érdekelt a biztonságos, kártya alapú m-kereskedelmi fizetések fejlesztésében.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.