:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 6. 18:50

Hanggal is vezérelhető az e.Digital hordozható audiolejátszója

Az amerikai e.Digital bemutatta a világ első hanggal irányítható hordozható digitális audiolejátszóját, az MXP100-at.

Az amerikai e.Digital bemutatta a világ első hanggal irányítható hordozható digitális audiolejátszóját, az MXP100-at.


e.Digital MXP100

Az apró készülék lelke egy Texas Instruments chip és a Lucent Technologies által fejlesztett szoftver, amelyek a hangfelismrésért felelősek. Az MXP100 képes bemondás alapján felismerni a számok és albumok címét, illetve az előadók nevét és elindítani a megfelelő zenék lejátszását. A gyártó szerint a készülék közel 100 ezer szót ismer. Természetesen a hangfelismerés hangrögzítési képességekkel is párosul, azaz az MXP100 digitális diktafonként is használható.

Az e.Digital készüléke IBM MicroDrive lemezen vagy CompactFlash kártyáról játssza le a zeneszámokat. Amennyiben a jelenleg elérhető legnagyobb, 1 GByte kapacitású MicroDrive-ot használjuk, összesen akár 20 óra zenét vihetünk magunkkal MP3 vagy WMA formátumban.

Az MXP100 háttérvilágításos, 128x64 pixeles felbontású LCD kijelzővel rendelkezik, amelyen az éppen lejátszott zeneszám adatait -- természetesen az ID3 taget is -- jeleníti meg. A készülék beépített ötsávos ekvalizert tartalmaz, amely öt előre programozott hangképet kínál.

Az MXP100-at beépített lítium-ion akkumulátor táplálja, amely 12 óra folyamatos működést biztosít és ha lemerül, a készülékhez mellékelt adapter segítségével 3 óra alatt feltölthető.


A csomag tartalma

Bár az e.Digital sztereó fülhallgatót mellékel az MXP100-hoz, a készüléket vonalkimenettel is ellátták, így akár az otthoni hi-fi berendezéssel is használható. Az MXP100 csomagolása magán az MP3-lejátszón és a fülhallgatón kívül egy hordtáskát, adaptert, USB kábelt, RCA-kábelt, telepítő CD-t és egy 340 MByte kapacitású IBM MicroDrive lemezt tartalmaz.

Az e.Digital MXP100 ára 340 dollár.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.