:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 6. 14:47

A Compaq minden versenytársánál jobban növelte internetes eladásait

[Mmd] A Compaq Computer Corporation ma

[Mmd] A Compaq Computer Corporation ma bejelentette, hogy a többi számítógépgyártóhoz képest 2001 második negyedévében jelentősen növelte világpiaci részesedését a PC-k közvetlen internetes értékesítésében.

Az International Data Corporation (IDC) 2001 szeptemberében közzétett negyedéves PC-világpiaci jelentése szerint a Compaq piaci részesedése egy év alatt 70 százalékkal növekedett, és ezzel a közvetlen internetes eladások tekintetében felkerült a második helyre.

A piaci részesedés növekedése a cég világméretű e-business stratégiájának erősödésével magyarázható, amelyet az üzleti és a regionális tevékenységekkel foglalkozó csoportok munkájának globális összehangolásával valósítottak meg. Az átfogó B2B (online nagykereskedelmi) extranet-stratégia agresszív bevezetése, valamint a cég Compaq.com honlapjának optimalizálása nagymértékben hozzájárult a sikerhez. A designjában megújult, ésszerűbb navigációt biztosító honlap egyszerűbben használható, és integrálja a site-on lévő vásárlási lehetőségeket, ami az eladások növekedését eredményezte.

A bostoni székhelyű Summit Strategies közvélemény-kutató cég jelentése szerint a korszerűsítések kitűnő termékinformációs és vevőszolgálati forrássá tették a Compaq.com-ot a potenciális vásárlók számára. "Az új Compaq honlapon remekül érvényesülnek az elektronikus eladás elvei" -- jelentette ki Marty Gruhn, a Summit Strategies munkatársa a cég SummitVision című hírlevelének októberi számában. "Mai mércével mérve a Compaq.com új designja kétségkívül felér a most készülő IBM.com e-értékesítési honlappal."

"Legfőbb célunk, hogy globális e-gazdasági stratégiánkkal és munkánkkal vezető internetes céggé tegyük a Compaqot" -- mondta Marius Haas, a Compaq Worlwide E-Business Systems részlegének igazgatója. "Figyelemmel kísérjük, hogy az ügyfelek hogyan használják honlapunkat, és az így szerzett adatok alapján egyértelmű üzleti célokat tűzünk ki a bevételek jelentős növelésére. A piaci részesedés növekedése is bizonyítja, hogy jó úton járunk, és lendületben vagyunk."

A Compaq.com-ot hetente több mint hatmillióan látogatják, így ez az egyik leglátogatottabb informatikai célállomás a világhálón. A felhasználóktól jövő visszajelzések és adatok alapján kialakított új honlap világosabb kategóriákat és kevesebb linket tartalmaz, és az ily módon leegyszerűsített honlapon a felhasználók gyorsan megtalálják a számukra érdekes helyeket. A rehabilitációs törvény 508. fejezetében foglaltak figyelembevételével különös hangsúlyt fektettek a honlap jobb elérhetőségére. Ennek eredményeképpen nagymértékben nőtt a felhasználók elégedettsége.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 08:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.