:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 6. 15:09

A Panasonic DVD-RAM és DVD-R lemezeket kínál

A Panasonic DVD-R lemezekkel és DVD-RAM

A Panasonic DVD-R lemezekkel és DVD-RAM diszkekkel kívánja bővíteni kiterjedt DVD termékkínálatát. Az írható lemezek maximális kapacitása 4,7 és 9,4 gigabájt (GB), és mind AV, mind pedig PC adatok felvételére és lejátszására alkalmasak. Az újfajta kompatibilitás különféle új alkalmazásokra ad módot.

A DVD formátum legfontosabb jellemzői között kell megemlíteni a hatalmas tárkapacitást, a hosszú élettartamot és az MPEG2 videók kiváló minőségét. 500 soros felbontása kétszerese a VHS-rendszerek felbontásának. Egy 4,7 GB-os DVD-re 120 percnyi videó vehető fel szabványos üzemmódban, 9,4 GB-os DVD-re pedig 240 percnyi, amely EP módban 720 percnek felel meg.

A DVD-RAM diszkkel a Panasonic olyan újraírható lemezt kínál, amely adat- és minőségvesztés nélkül körülbelül 100.000 írási és olvasási műveletet bír ki. Íráskor egy különleges adatbiztonsági funkció gondoskodik a hibás szektorok kihagyásáról. Az egyoldalas DVD-RAM tárkapacitása 4,7 GB, a kétoldalasé 9,4 GB. A kiemelkedő 22 megabit/másodperces (Mbps) adatátviteli sebesség duplája az MPEG2 DVD videó maximális átviteli sebességének. A Panasonic által kifejlesztett "phase-change" technológiának köszönhetően a DVD-RAM diszket ugyanazzal a művelettel lehet törölni és újraírni. Az írható lemezeknél alkalmazott szerzőijog-védelmi technológia engedélyezi az egyszer másolható anyagok felvételét.

A két DVD-RAM változatot, a 9,4 GB-os LM-AD240-ot és a 4,7 GB-os LM-AB120-at műanyagtok védi a szennyeződésektől, például az ujjlenyomatoktól és a portól. A kedvező áron kínált 4,7 GB-os DVD-RAM-ot, az LM-AF120-at tok nélkül is szállítják. Mindegyik DVD-RAM diszk lejátszható DVD-RAM-meghajtókkkal, a Panasonic DMR-E20 DVD videomagnójával és az új DVD-RAM kompatibilis DVD videolejátszókkal és DVD-ROM-meghajtókkal.

Egyszer írható tárközegként a Panasonic a DVD-R LM-RF120-at kínálja, amelynek kapacitása 120 perc, illetve 4,7 GB. Mivel az adatok véletlenül sem törölhetők le vagy változtathatók meg, ezek a lemezek különösen alkalmasak archiválási feladatokra. DVD-videókhoz, így saját készítésű filmek előállítására vagy tv-műsorok felvételére is alkalmasak.

A Panasonic DVD-R kielégíti az általános DVD-R specifikációk követelményeit, minden DVD-ROM-meghajtóval lejátszhatók, és magas szinten kompatibilisek a DVD videolejátszókkal.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 07:08

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.