:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 5. 14:20

A Matsushita bezárja angliai mobiltelefongyárát

A Matsushita bezárja nagy-britanniai mobiltelefongyártó üzemét és teljes egészében csehországi gyárába telepíti át a termelést -- jelentette be a vállalat.

A Matsushita bezárja nagy-britanniai mobiltelefongyártó üzemét és teljes egészében csehországi gyárába telepíti át a termelést -- jelentette be a vállalat.

Az 1987-ben alapított Matsushita Communication Industrial UK Ltd. immáron 13 éve gyártott mobiltelefonokat. A vállalat thatchami üzemében 350 alkalmazott tavaly közel 5 millió készüléket készített.

Az angliai üzem év végi bezárása után a Matsushita európai piacra szánt mobiltelefonjait kizárólag a Matsushita Communication Industrial Czech s.r.o. gyártja majd. A pardubicei üzemben a tervek szerint áprilisban kezdődik meg a termelés. A cseh vállalatot még márciusban alapította a Matsushita, mielőtt az angliai üzem bezárása szóba került volna.

A vállalat szóvivője hangsúlyozta, hogy az angliai gyárbezárás nincs hatással a Matsushita Mobile Communication Development of Europe Ltd. működésére. A thatchami telephelyen működő vállalat az európai piacra szánt Matushita mobiltelefonok tervezéséért és fejlesztéséért felelős.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.