Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 5. 14:20

A Matsushita bezárja angliai mobiltelefongyárát

A Matsushita bezárja nagy-britanniai mobiltelefongyártó üzemét és teljes egészében csehországi gyárába telepíti át a termelést -- jelentette be a vállalat.

A Matsushita bezárja nagy-britanniai mobiltelefongyártó üzemét és teljes egészében csehországi gyárába telepíti át a termelést -- jelentette be a vállalat.

Az 1987-ben alapított Matsushita Communication Industrial UK Ltd. immáron 13 éve gyártott mobiltelefonokat. A vállalat thatchami üzemében 350 alkalmazott tavaly közel 5 millió készüléket készített.

Az angliai üzem év végi bezárása után a Matsushita európai piacra szánt mobiltelefonjait kizárólag a Matsushita Communication Industrial Czech s.r.o. gyártja majd. A pardubicei üzemben a tervek szerint áprilisban kezdődik meg a termelés. A cseh vállalatot még márciusban alapította a Matsushita, mielőtt az angliai üzem bezárása szóba került volna.

A vállalat szóvivője hangsúlyozta, hogy az angliai gyárbezárás nincs hatással a Matsushita Mobile Communication Development of Europe Ltd. működésére. A thatchami telephelyen működő vállalat az európai piacra szánt Matushita mobiltelefonok tervezéséért és fejlesztéséért felelős.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról