:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 2. 14:51

A Palm 50 dollárral csökkentette csúcskategóriás kéziszámítógépének árát

[CNET] A Palm 50 dollárral csökkentette csúcskategóriás m505 kéziszámítógépének árát, ami így már csak 399 dollárba kerül. Az amerikai gyártó ettől várja, hogy a készülék kelendőbb legyen az ünnepi bevásárlószezonban.

[CNET] A Palm 50 dollárral csökkentette csúcskategóriás m505 kéziszámítógépének árát, ami így már csak 399 dollárba kerül. Az amerikai gyártó ettől várja, hogy a készülék kelendőbb legyen az ünnepi bevásárlószezonban.

A Palm m505 modellt tavasszal mutatta be gyártója, és most először csökkentette az árát. A Palm OS operációs rendszert használó kéziszámítógépek gyártói egyre-másra csökkentik készülékeik árát, az utóbbi hónapok során a Palm, a Sony és a Handspring gépei is jelentősen olcsóbbak lettek.

A Palm elsősorban a már piacon levő kézigépeit szeretné az ünnepek alatt értékesíteni, ezért halasztotta el a mobiltelefonnal egybeépített kéziszámítógépének, az i705-nek a kereskedelmi bevezetését. A Handspring hasonló kategóriás készüléke, a Treo szintén csak jövő tavasszal jelenik meg.

Idén főként a monokróm kijelzővel szerelt kéziszámítógépek ára csökkent látványosan, a Palm legalsó kategóriás készülékét, az m100-at már 100 dollár alatti áron meg lehet vásárolni. A vásárlók egyre inkább igénylik a színes kijelzőt és ezért hajlandók többet is fizetni. A színes kijelzővel rendelkező Palm m505 lényegesen népszerűbb volt, mint az olcsóbb, monokróm megjelenítővel ellátott Palm m500.

Az ünnepek alatt a Palm egy másik akciót is elindított. Ha valaki január 7. előtt vásárol Palm m125, m500 vagy m505 kéziszámítógépet, kap mellé egy kupont, amit ha visszaküld, a Palm egy 16 MByte kapacitású Panasonic Secure Digital kártyával lepi meg.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:16

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.