:

Szerző: Bőle György

2000. április 12. 20:03

K6-2+ alapú notebook a Hewlett-Packard-tól

Hivatalos forrásból (se bejelentés, se specifikációs .pdf az AMD site-on) szinte alig tudunk valamit a K6-2+ processzorról. Az a néhány biztos információ, amit tudunk róla, összefoglalható 3 fogalommal: integrált 128KB L2 cache, 0.18 mikronos csíkszélesség, egy-két energiatakarékos notebook-funkció, de mindezt egy régebbi hírünkben már leírtuk.
A chip körüli relatív információhiány viszont azért furcsa, mert már a második gyártó jelenik meg a picon K6-2+ alapú notebookkal, tehát a processzor elméletileg forgalomban van. A Fugitsu-Siemens Liteline nevű notebookja (vagy szériája?) után, legkésőbb a hónap végéig a Hewlett-Packard is picra dob egy ilyen notebookot. Az új AMD alapú HP notebook Pavilion 3125 típusnéven kerül forgalomba, 999 dolláros áron. Hozzátenném, hogy a notebook valódi ára 1099 dollár, de mivel a K6-2+ alapú notebookot csak most vezetik be a piacra, ezért a HP a bevezetési időszakban 100 dollárt diszkontot ad az árból.
Zárásként - kicsit ironikusan - megjegyezném, hogy a bejelentés hírértékét tovább növeli a HP hagyományosan "Intel barát" mivolta.
Hogyan kell felismerni egy "Intel barát" gyártót? Elég csak azt megnézni, hogy ki jelentett be 1GHz-es PIII-ra, illetve 1GHz-es Athlonra épülő gépet. AMD: Compaq, Gateway. Intel: Dell (az Intel OEM-ek "zászlóshajója"), HP...

[Forrás]

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 06:44

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.