:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. október 31. 01:23

Támogatni fogja a Bluetooth technológiát a Microsoft következő mobil operációs rendszere, a Windows CE .NET

[CNET] A Microsoft bejelentette, hogy mobil rendszerekbe szánt operációs rendszerének következő verziója sikerrel átesett a Bluetooth Special Interest Group tesztelésén.

[CNET] A Microsoft bejelentette, hogy mobil rendszerekbe szánt operációs rendszerének következő verziója sikerrel átesett a Bluetooth Special Interest Group tesztelésén.

A formális bejelentés mögötti lényegi tartalom, hogy a Talisker kódéven fejlesztett Windows CE .NET operációs rendszer natív Bluetooth-támogatással fog rendelkezni. A szoftvert várhatóan az őszi Comdex kiállításon mutatja be először a Microsoft.

A redmondi vállalat legújabb asztali operációs rendszere, a Windows XP nem támogatja a Bluetooth hálózatokat. A Microsoft szerint ennek az az oka, hogy a program készítésekor még nem állt rendelkezésre elegendő mennyiségű Bluetooth-kompatibilis termék, ezért nem készülhettek el a végleges driverek.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a Windows XP felhasználóinak le kellene mondaniuk a Bluetooth-ról, ugyanis a szükséges meghajtóprogramok később is feltelepíthetők, de az is könnyen elképzelhető, hogy a jövőben megjelenenő Windows Service Packek valamelyikében helyet kapnak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.