Szerző: Ady Krisztián

2001. október 31. 01:00

100x-os CD és 25x-ös DVD-olvasás a "multi beam" technológia segítségével

A Tajvanban székelő Afreey -- optikai eszközöket és megoldásokat gyártó cég -- bejelentette, hogy hamarosan megkezdi multi-beam optikai meghajtóinak sorozatgyártását. A 2002 második negyedévétől elérhető új meghajtók prototípusai már készen vannak, viszont az Infineon Technologies által fejlesztett chipkészlet egyelőre jelentős csúszást szenved, hátráltatva a kereskedelmi megjelenést.

A Tajvanban székelő Afreey -- optikai eszközöket és megoldásokat gyártó cég -- bejelentette, hogy hamarosan megkezdi "multi-beam" optikai meghajtóinak sorozatgyártását. A 2002 második negyedévétől elérhető új meghajtók prototípusai már készen vannak, viszont az Infineon Technologies által fejlesztett chipkészlet egyelőre jelentős csúszást szenved, hátráltatva a kereskedelmi megjelenést.

Más cégek, mint a Lite-On Technology vagy a Behavior Tech Computer (BTC) a tajvani Industrial Technology Research (ITRI) Intézet Opto-Electronics & Systems laboratóriumával közösen próbálkoznak saját "multi-beam" technológia kifejlesztésével. Ugyanakkor a Sanyo és a ZEN Research eszközeinek segítségével az Afreey jelentős, akár egy negyedévnyi előnyre is szert tehet a megjelenési dátumokat tekintve.

Az Afreey sorozatgyártásba kerülő technológiájával tovább gyorsulhatnak az optikai meghajtók. A CD-ROM olvasó készülékek a jelenlegi maximális 56x-os sebességről akár 100x-os vagy még magasabb sebességre léphetnek tovább. A DVD-ROM meghajtók 16x-os olvasási sebessége is a múlté, 25x-ös vagy még magasabb sebességet ígér az új technológia.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról