Szerző: Vörös Péter

2000. április 12. 09:55

TSMC: rekord forgalom és nyereség 2000-ben?

Az eddigi eredmények ill. kilátások alapján a Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Ltd. idén megduplázhatja forgalmát és nyereségét. A forgalom az első negyedévben 912,3 millió $ volt (126%-os növekedés a tavalyi hasonló időszakhoz képest), a nyereség hivatalos bejelentése április 20-ra várható.
1999-ben a cég forgalma 2,4 milliárd $, a nyereség pedig 811 millió $ volt.
A TSMC folyamatosan bővíti kapacitásait és a chip átlagárak növekedése is segíti a céget, amely többek között a Motorola egyik legnagyobb outsourcing partnere. A TSMC az idén eléri a 3,4 millió (20,3 cm méretű) lapkagyártó kapacitást, miután a cég felvásárolta az Acer Semiconductor Manufacturing és a Worldwide Semiconductor Manufacturing-et. Összehasonlításként: a TSMC egyik legnagyobb riválisa, a United Microelectronics Corp. (UMC) az idén 2,4 milliós lapkagyártó kapacitással fog rendelkezni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról