Szerző: Bodnár Ádám

2001. október 30. 14:38

A SiS szerződéses gyártókrá bízná egyre népszerűbb chipkészleteinek előállítását?

[Digi Times] A tajvani SiS chipkészletei egyre népszerűbbek, ezért a vállalatnak valószínűleg szerződéses gyártópartnerekre lesz szüksége, hogy teljesíteni tudja a megrendeléseket.

[Digi Times] A tajvani SiS chipkészletei egyre népszerűbbek, ezért a vállalatnak valószínűleg szerződéses gyártópartnerekre lesz szüksége, hogy teljesíteni tudja a megrendeléseket.

Az alaplapgyártók egyre több és több Athlon és Pentium 4 lapkakészletet rendelnek a Silicon Integrated Systemstől, aminek eredményeképp a vállalat a negyedik negyedévben összesen 4,5 millió chipkészlet eladásával számol.

A SiS kommunikációs chipjeit és grafikus lapkáit jelenleg a Chartered Semiconductor Manufacturing gyártja. A SiS a tervek szerint a világ legnagyobb szerződéses félvezetőgyártóját, a TSMC-t választja majd második partneréül.

A vállalat elnöke, Samuel Liu elmondta, hogy a SiS saját gyártósorán jelenleg havi 25 ezer wafer fut át, de a gyártókapacitást akár havi 40 ezer waferre is meg tudják növelni -- ennyit engedélyez a rendelkezésre álló hely. Liu szerint a kapacitásproblémák aligha hátráltatják majd a SiS piaci terjeszkedését.

Másrészt az elnök szerint a SiS nem kíván rövid távú nagyvolumenű beruházásokba kezdeni, és a vállalat jövő évi beruházási költségvetése erősen függ az elkövetkező két év várható piaci körülményeitől. Liu szerint a 12 hüvelyk átmérőjű waferekkel dolgozó gyártósorok még nem lesznek annyira költséghatékonyak, hogy leállítsák a 8 hüvelykes gyártósorokat. A tervek szerint a SiS csak akkor kezdi meg a 12 hüvelykes waferek feldolgozását, ha a 8 hüvelykes gyártósorok már mind teljes kapacitással üzemelnek.

A SiS termékeinek kétharmada -- főként alaplapi chipkészletek -- 0,18 mikronos technológiával készül, a grafikus lapkák és integrált chipeket 0,15 mikronos csíkszélességgel állítják elő.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról