Szerző: Ady Krisztián

2001. október 30. 16:00

Új LifeBook C sorozatú notebookok és új merevlemezek a Fujitsutól

[C|Net] A japán Fujitsu -- körülbelül 3 hónappal azután, hogy bejelentette, kiszáll az asztali gépekbe szánt merevlemezek piacáról -- új notebookokba és laptopokba szánt merevlemezeket mutatott be a felhasználók számára. A 2,5-os MHR merevlemezek 20 GB-os lemezeket használnak az eddigi 15 GB-os helyett, így olcsóbban, költséghatékonyabban lehet 10, 20, 30, 40 GB-os kapacitású egységeket előállítani. Az új winchesterek ütésállóbbak és csendesebbek a Fujitsu korábbi modelljeinél.

[C|Net] A japán Fujitsu -- körülbelül 3 hónappal azután, hogy bejelentette, kiszáll az asztali gépekbe szánt merevlemezek piacáról -- új notebookokba és laptopokba szánt merevlemezeket mutatott be a felhasználók számára. A 2,5"-os MHR merevlemezek 20 GB-os lemezeket használnak az eddigi 15 GB-os helyett, így olcsóbban, költséghatékonyabban lehet 10, 20, 30, 40 GB-os kapacitású egységeket előállítani. Az új winchesterek ütésállóbbak és csendesebbek a Fujitsu korábbi modelljeinél.

Az új merevlemezek sorozatgyártása csak a jövő év elején kezdődik meg, jelenleg csak mintapéldányok szintjén léteznek, így az új LifeBook C sorozatú modellekbe még nem ezeket szerelik.

Az 1,299 dollárba kerülő alap LifeBook notebook 900 MHz-es Intel Pentium III processzorral, 128 MB memóriával, 20 GB-os merevlemezzel, DVD-olvasóval és 14"-os kijelzővel rendelkezik, és már kapható az üzletekben. További 400 dollárért 1 GHz Pentium III, 256 MB memória és CD-RW/DVD kombó meghajtóval is kapható és a kijelző is nagyobb, 15"-os. Minden új modell FireWire (IEEE 1394) és négy USB porttal is fel van szerelve.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról