Szerző: Ady Krisztián

2001. október 29. 22:59

November 12-én jelenik meg a PowerDVD szoftveres DVD-lejátszó program 4-es verziója

A Cyberlink november 12-én jelenteti meg szoftveres DVD-lejátszó programjának, a PowerDVD-nek legújabb verzióját. A PowerDVD XP 4.0 több újdonsággal is bír a képi megjelenítésben, valamint a fülünket is jobban kényezteti.

A Cyberlink november 12-én jelenteti meg szoftveres DVD-lejátszó programjának, a PowerDVD-nek legújabb verzióját. A PowerDVD XP 4.0 több újdonsággal is bír a képi megjelenítésben, valamint a fülünket is jobban kényezteti.

Az új verzió teljes és valóban működő DXVA (DirectX Video Acceleration) támogatással bír, mely az újabb videokártyák DVD-gyorsítását segít kihasználni. Javított és jobb képminőséget nyújtó szoftveres dekóderrel rendelkezik. A dekóderrel előállított kép minden paramétere szabályozható, a színegyensúlytól a színtelítettségig, s ezen paraméterekből saját profilokat is létrehozhatunk.

A hangkeltés terén is újítások találhatók a teljes verzióban. A DTS dekódolást továbbfejlesztették, ezentúl bármilyen hangszórószámra (2,4) lekeveri a lejátszó a DTS hangot, akár a Dolby Headphone technológiával is képes fejhallgatónkban megszólaltatni. Az LFE (legalacsonyabb frekvenciák) dekódolását, lekeverését is menüből állíthatjuk, nem kell a DVDGenie-t igénybevenni erre a feladatra. A hang -- a minőség rovására -- erősíthető a szoftverből, melynek zajosabb környezetben vagy notebook használatakor vehetjük óriási hasznát.

A hanggal kapcsolatban sokkal szélesebb választási lehetőségünk van, a megszokott A3D/DS3D, Dolby HeadPhone, sztereó és Surround mellett SRS TruSurround XT támogatást is nyújt a szoftver. Ezzel 2 hangszórón keresztül érhetünk el surround hatást. A Dolby Pro Logic II támogatás ebben a lejátszóban található meg majd elsőként, több más újdonság mellett.

Az új verziójú lejátszóprogramról a Cyberlink weblapjain tudhatunk meg többet, s akár elő is rendelhetjük, ha szemet vetettünk rá...

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról