Szerző: Vörös Péter

2001. október 30. 00:13

Az EMC az automatizált információtárolás érdekében nyílt szoftverek új sorával állt elő

[Hill & Knowlton Hungary] Az információtároló eszközök felügyeletének eddigi legszélesebb körű új szoftverválasztékát bejelentő EMC Corporation hétfőn hivatalosan is útjára indította az AutoIS (Automated Information Storage) nevű stratégiát, s ezzel a heterogén háttértár-infrastruktúrák automatizálásának, egyszerűsítésének és nyíltságának következő nagyobb hullámát.

[Hill & Knowlton Hungary] Az információtároló eszközök felügyeletének eddigi legszélesebb körű új szoftverválasztékát bejelentő EMC Corporation hétfőn hivatalosan is útjára indította az AutoIS (Automated Information Storage) nevű stratégiát, s ezzel a heterogén háttértár-infrastruktúrák automatizálásának, egyszerűsítésének és nyíltságának következő nagyobb hullámát.

A hétfői bejelentések az EMC AutoIS stratégiájának lényeges elemeit foglalják magukba: új felügyeleti technológiák és nyílt tárolóeszköz-kezelő alkalmazások, amelyek az automatizált, egyszerű és nyílt tárolóeszköz-felügyelethez szükséges elosztott intelligenciát biztosítják. Az AutoIS az EMC által felügyelt környezetek erejét és hatékonyságát kínálja egy nyitott világban.

Az EMC hétfőn megkezdte az AutoIS legfontosabb elemeinek leszállítását, így többek között nagyteljesítményű, a heterogén környezetekben is együttműködő automatizálási és felügyeleti alkalmazásokét, valamint a szükséges középszoftvert (middleware-t), amellyel problémamentesen integrálhatók a többgyártós hardver- és szoftverelemek. A hétfői bejelentések:

  • Az EMC ControlCenter / Open Edition vállalati tárolóeszköz-felügyeleti környezet
  • A WideSky tárolóeszköz-felügyeleti középszoftver (middleware)
  • Az EMC ControlCenter Replication Manager automatizált replikációs szoftver
  • Az EMC ControlCenter StorageScope, a tárolási, hálózati és számítógépes tárolóeszköz-erőforrásokról jelentéseket készítő szoftver
Az AutoIS stratégia keretében készülő EMC szoftverek a többgyártós hálózati eszközök, számítógépes tárolóeszköz-erőforrások és háttértár-rendszerek legszélesebb skáláját kezelik, így többek között az EMC, a Compaq, a Dell, a HDS, a Hewlett Packard, a SUN, az IBM és a Network Appliance eszközeit.

Az EMC hozta létre a tárolóeszköz alapú szoftverek piacát 1994-ben és továbbra is a versenytársak előtt jár a szoftverkínálat mennyiségét és mélységét illetően. Mint a világ egyik legnagyobb szoftvercége, az EMC tovább növelte a tárolóeszköz-felügyeleti szoftverek terén szerzett vezető piaci részesedését, immár 25,5 százalékosra (a Gartner Dataquest legfrissebb felmérése szerint), több mint kilenc százalékkal megelőzve a legközelebbi szoftverfejlesztő versenytársat.

Joe Tucci, az EMC elnök-vezérigazgatója így látta: "Ügyfeleink többgyártós környezeteinek bonyolultsága mesterséges határt húz a növekedési lehetőségek elé. Az AutoIS célja, hogy megszüntesse ezt a korlátot: segítsen a bonyolultság csökkentésében, enyhítse a felügyeleti költségeket és automatizáljon számos munkaigényes és kevéssé hatékony folyamatot. A mai nap az EMC történetében az új termékbejelentések egyik legfontosabb hullámának kezdete lesz. Az AutoIS-sel az EMC komoly szoftverkutatási és -fejlesztési befektetéseit maximálisan annak érdekében kívánjuk kamatoztatni, hogy a vásárlók heterogén környezetei egyszerűsödjenek."

Bill North, az International Data Corporation tároló-szoftverek kutatásáért felelős igazgatója az alábbiakat mondta: "A cégek egyre inkább úgy találják, hogy IT-környezeteik megállíthatatlanul bonyolódnak. A legfontosabb feladat most az, hogy megoldást találjunk e bonyolultság kezelésére úgy, hogy közben még magasabb szintre emeljük a hatékonyságot. Az EMC -- az AutoIS-sel -- minden erősségét latba vetve dolgozik ezen kritikus probléma megoldásán."

Jerry McElhatton, a MasterCard vezető technológusa így vélekedett: "A tárolóeszközök felügyelete roppant fontos a MasterCard számára, már csak a működési környezetünket jelentő üzletág természete miatt is. Információs infrastruktúránk több mint egymilliárd forgalomban lévő kártyát, 23 millió kereskedőt és 600 ezer pénzkiadó automatát szolgál ki a világon. Az EMC AutoIS stratégiájával és információ-felügyeleti szoftverének bőséges tárházával a MasterCard képes egy központi helyről hozzáférni, megtekinteni és felügyelni mindezen információt annak érdekében, hogy úrrá legyünk az óriási információs igényekkel járó bonyolultságon."

Jim Rothnie, az EMC műszaki főigazgatója és vezető alelnöke az alábbiakat nyilatkozta: "Az EMC olyan világ építésében segít vásárlóinak, amelyben gyakorlatilag minden szerver, kapcsolati eszköz és tárolási rendszer összekapcsolható, központilag felügyelhető és szorosan integrálható minden fontos alkalmazással. Az AutoIS biztosítja a nyíltság ezen új világához az alapot és az automatizálás nyújtotta teljesítményt, amellyel a világ legnagyobb legbonyolultabb információtárolási infrastruktúrái is egyszerűsíthetők."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról