Szerző: Bodnár Ádám

2001. október 29. 12:58

A Nokia bemutatja a GPRS-hálózatok valós idejű megfigyelésére alkalmas NetAct Trafficát

[Nokia] A Nokia most egy olyan új, sokoldalú hálózatfigyelő eszközt mutatott be, melynek segítségével a szolgáltatók figyelemmel kísérhetik, milyen mértékben képes a GPRS csomagkapcsolt gerinchálózat kielégíteni a végfelhasználói igényeket. A GPRS-hálózatok valós idejű megfigyelésére, gyors problémamegoldásra, és a hatékony hibakeresésre tervezett Nokia NetAct Traffica for GPRS a szolgáltató üzemeltetést támogató rendszerével is eredményesen együttműködik.

[Nokia] A Nokia most egy olyan új, sokoldalú hálózatfigyelő eszközt mutatott be, melynek segítségével a szolgáltatók figyelemmel kísérhetik, milyen mértékben képes a GPRS csomagkapcsolt gerinchálózat kielégíteni a végfelhasználói igényeket. A GPRS-hálózatok valós idejű megfigyelésére, gyors problémamegoldásra, és a hatékony hibakeresésre tervezett "Nokia NetAct Traffica for GPRS" a szolgáltató üzemeltetést támogató rendszerével is eredményesen együttműködik.

A dinamikus megfigyelőeszköz konkrét előnyei többek között a GPRS-hálózat kihasználtságának valós idejű figyelemmel kísérése, a szolgáltatások megkülönböztetése, valamint az ügyfelektől érkező panaszok gyors orvoslása, és maximális bevétel biztosítása.

"A Nokia NetAct Traffica for GPRS a valós idejű megfigyelőrendszerek új korszakát képviseli" - mondta Jorma Häkkinen, a Nokia Networks és IP Mobility Networks részlegének alelnöke és ügyvezető igazgatója. "Ez a GPRS-hálózatok számára létrehozott dinamikus eszköz üzleti és műszaki szempontból egyaránt hatékony segítséget kínál a hibakeresésre és a szolgáltatás kihasználtságának elemzésére."

A NetAct Traffica a valós idejű megfigyelés mellett a Traffica off-line eszközei révén a hálózaton kezdeményezett összes hívás részletes vizsgálatára is lehetőséget biztosít. A Traffica News adatbázis-lekérdező eszközzel a szolgáltatók részletesen megvizsgálhatják például, hogy egy meghatározott idősávban egy bizonyos területen miért nem sikerültek hívások, vagy miért nem tudtak más szolgáltatásokat használni az előfizetők. A szolgáltatók így gyorsabban reagálhatnak az ügyfelek panaszaira.

A NetAct Traffica for GPRS a Nokia vezetékes és GSM-hálózatok számára létrehozott Nokia Traffica megoldását egészíti ki azáltal, hogy a GPRS-hálózatokra is kiterjeszti a megfigyelés lehetőségét. A NetAct Traffica 3G áramkörkapcsolt hálózatokra alkalmazott változata 2002 első negyedévében jelenik meg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról