Szerző: Ady Krisztián

2001. október 29. 17:26

Olcsó, belépő szintű hangkártya a Creative kínálatában: Sound Blaster 4.1 Digital

A Creative új hangkártyája, a Sound Blaster 4.1 Digital kifejezetten az első számítógépet vásárlók, vagy olcsó, ám mégis minőségibb hangkártyát keresők számára lehet ideális. A belépő szintű PCI hangkártya semmilyen tekintetben sem marad el nagyobb társaitól, az átlagfelhasználó által megkívánt többcsatornás hangot nyújtó játékok, CD-hallgatás, audio-állományok ugyanúgy élvezhetők rajta.

A Creative új hangkártyája, a Sound Blaster 4.1 Digital kifejezetten az első számítógépet vásárlók, vagy olcsó, ám mégis "minőségibb" hangkártyát keresők számára lehet ideális. A belépő szintű PCI hangkártya semmilyen tekintetben sem marad el nagyobb társaitól, az átlagfelhasználó által megkívánt többcsatornás hangot nyújtó játékok, CD-hallgatás, audio-állományok ugyanúgy élvezhetők rajta.

A 4-csatornás hangszórókimenettel rendelkező hangkártya a DVD-filmek hangját is képes S/PDIF csatlakozásán keresztül továbbítani házimozi erősítőnkbe/dekóderünkbe, így arról sem kell lemondanunk, hogy PC-nket vegyük igénybe asztali lejátszó helyett. A Sound Blaster 4.1 Digital PCI Bus Mastering technológiát használ a gyorsabb memóriahozzáférés érdekében, MIDI, EAX, DirectSound és DirectSound3D kompatibilis. Felvenni és lejátszani full-duplexen tud 16 bites felbontással.

A sajtóközlemény arról sajnos nem szól, pontosan milyen audio-kontrollert is használ a Creative az új hangkártyánál. Így nem tudni, hogy ez a hangkártya is csak egy újabb rókabőr a Live! sorozatot meghajtó EMU10k DSP-ről, vagy az új Audigy chip egy butított példányával meghajtott eszközzel lesz dolgunk. Az biztos, hogy a 69 eurós áron megvásárolható hangkártya olcsó és jó alternatívát nyújthat az újonnan számítógépet vásárló játékosok számára.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról