Szerző: sammer

2001. október 28. 03:58

Az ECS betörni készül a notebookpiacra: a cég belépője egy rendkívűl olcsó, VIA C3 processzoros gép

[I.T.BuyersGuide] Az Alpha-Top céggel (mely az Apple iBook OEM gyártója) való egyesülés után az

[I.T.Buyers'Guide] Az Alpha-Top céggel (mely az Apple iBook OEM gyártója) való egyesülés után az ECS a notebook-piacon is támadásba lendül az alsó árkategóriás szektorban.

A cég első notebookja iBuddle névre hallgat (eredetileg A900 kódnéven készült), 14,1"-os TFT XGA felbontású LCD kijelzővel rendelkezik, és ehhez képest rendkívül alacsony áron, $600-ért (~170 000 Ft.) lehet majd hozzájutni. Az egyik költségkímélő megoldás a gépben alkalmazott VIA C3 mobil processzor, és a SiS630 chipset integrált video-, hang-, modem, és 10/100 hálózati vezérlővel.

Az ECS kezdetben csak Kína területén, később Ázsia más országaiban is értékesíteni kívánja a szokatlanul jó ár/teljesítmény aránnyal rendelkező notebookot. Az ECS notebookpiacra történő belépésével az ASUS-szal együtt már két olyan gyártó is jelen van ezen a területen, amelyik az alaplapgyártás élvonalában is ott van (bár a Gigabyte is próbálkozott e piacon, később kilépett belőle).

Az ECS valószínűleg tisztában van vele, hogy nagyon nehéz lesz olyan nagy és nemzetközileg elismert notebookgyártók mellett megjelennie, mint a Toshiba, az IBM, a Compaq és a Dell, ezért egy igen hatékony módszert válaszott a vásárlók megnyerésére: notebookjai alacsony árával fogja felhívni magára a költségérzékeny vásárlók figyelmét. Erre pedig az ázsiai területek gazdasági és fejlődési helyzetét tekintve minden esélye megvan a cégnek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról