Szerző: Vörös Péter

2001. október 27. 19:11

MP-330: a TEAC Mini CD/MP3-lejátszót jelentett be

[CNET, PRNewswire] A CD-RW, DVD-ROM és CD-ROM tárolási technológiában vezető szerepet játszó TEAC bejelentette, hogy november 7-én dobja piacra MP-330 Mini CD/MP3-lejátszóját.

[CNET, PRNewswire] A CD-RW, DVD-ROM és CD-ROM tárolási technológiában vezető szerepet játszó TEAC bejelentette, hogy november 7-én dobja piacra MP-330 Mini CD/MP3-lejátszóját.

A készülék ajánlott kiskereskedelmi ára 129,99$, két AA elemmel hét órán át működik, és természetesen van benne rázkódás elleni védelem is. A 8 cm átmérőjű Mini CD-R lemezek az USA-ban 1,50$-ba kerülnek. A cég CD-R lemezkínálatát kiegészíti a 10 darabos Mini CD-R-vel, amely 12,99$-ba fog kerülni.

A készülék három és fél órányi MP3 zene lejátszására képes, a lejátszóval CD-R vagy CD-RW lemezek meghallgatására van mód. A standard méretű CD/MP3-lejátszókhoz képest több előnye is van a MP-330-nak:

  • kis méret -- könnyedén elfér zsebben, jelentősen kisebb a súlya és könnyebben lehet hordozni, mint a standard CD/MP3-lejátszókat;
  • sokoldalúság -- a készülék Mini CD-R lemezt használ, amely nemcsak a teljes méretű CD kompakt változata, de egy gyorsan standarddá váló CD-R formátum (a Mini CD-R felvehető a standard CD-R/RW drive-okkal és megegyezik a digitális CD-R alapú kamerák formátumával);
  • elérhető ár -- a készülék jelentősen olcsóbb, mint a flash memóriás MP3-lejátszók és a hasonló kaliberű standard CD/MP3-lejátszók (a Mini CD-R lemez praktikus és olcsó megoldás).
(Megj.: szerény véleményem szerint itthon csak az első felsorolt előny számít valóban előnynek, az elérhető ár itthon nem igazán előnye a Mini CD-R lemeznek, a sokoldalúság pedig szintén nem jelent előnyt itthon, mivel igen kevés ilyen formátumot használó digitális kamera van a piacon, s ennek amúgy is csak áttételesen van hatása az MP3-piacra)

Les Luzar, a TEAC America Data Storage Products Division részlegének igazgatója szerint a Mini CD/MP3-lejátszó célpiaca a CD-R/RW drive-okkal rendelkező felhasználók, akik MP3-at használnak zene rögzítésre. Luzar kihangsúlyozta azt, hogy a Mini CD-R a CD-R előnyeit nyújtja könnyedén hordozható méretben. A készülék a standard lejátszási funkciókat nyújtja, beleértve egy előre beállított digitális equalizerrel és basszusnyomóval.

A TEAC Mini CD/MP3-lejátszó kellékei: kiváló minőségű, Sennheiser fülhallgató, Musicmatch Jukebox szoftver, egy Mini CD-R lemez, hálózati adapter, két AA alkáli elem és felhasználói kézikönyv.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról