Szerző: Vörös Péter

2001. október 27. 14:29

Új, alacsony kategóriájú Sun szerver UltraSPARC III processzorral

[CNET] A Sun pénteken bejelentette, hogy hétfőn új, alacsony kategóriájú UltraSPARC III processzorral szerelt szervert dobnak piacra. A Palo Alto (Kalifornia) központú cég közölte, hogy az új modell a Netra termékcsalád része lesz -- ezeket a szervereket úgy tervezik, hogy megfeleljenek a telekommunikációs vállalatok szigorú előírásainak (pl. ellenállás a rendkívüli hőnek, hidegnek, füstnek és más veszélyeknek).

A Salomon Smith Barney egy kutatási jelentésben megállapította, hogy több alacsony kategóriájú UltraSPARC III szerver készülődik a Sunnál. A jelenlegi hét modellből hatban a régebbi UltraSPARC II processzor található, de a most bemutatandó új modell és a csúcskategóriájú Starcat szerver javíthatja a cég nyereséghányadát.

John Jones, a Salomon Smith Barney egyik elemzője szerint az IT kiadások újra neki fognak lendülni 2002 közepén, körülbelül pont akkor, amikor az UltraSPARC III rendszerekből származó forgalom felül fogja múlni a UltraSPARC II rendszerekből származó bevételeket.

A Sun azt ígéri, hogy az alacsony árkategóriájú szervere nagyobb teljesítményt fog nyújtani olcsóbban, mint a "Wintel" rendszerek. Ez utóbbiak évek óta folyamatosan törnek előre a Sun hagyományos területein, bár a Sunnak egyértelmű előnye van az Internet szerverek területén.

A .com és más Internet céges forgalom azonban folyamatosan csökken, így a Sun megpróbálja rávenni a vállalati ügyfeleket arra, hogy az ő szervereit vásárolják. A cég egyik fő előnye az, hogy rengeteg szoftvergyártó cég támogatja az UltraSPARC architektúrát.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról