Szerző: Vörös Péter

2001. október 27. 21:54

A Dell 599$-os PC-t dob piacra -- a cég eddigi stratégiájától eltérően ezúttal fix konfigurációt kínál kiskereskedelmi boltokban

[CNET] A Dell hivatalosan hétfőn jelenti be SmartStep 100D modellt, bár az új PC-t már péntek óta meg lehet vásárolni a cég honlapján. A SmartStep főbb paraméterei: 1 GHz-es Intel Celeron processzor, 20 GB HDD, CD-ROM, 15"-os monitor és hat hónapos America Online szolgáltatás. Azoknak a vevőknek, akik CD-írót vagy nagyobb monitort szeretnének venni, a cég a Dimension 2100-et ajánlja, ez a Dell legolcsóbb rendelésre készülő számítógépe. A SmartStep a cég eddigi stratégiájától eltérően kiskereskedelmi boltokban is kapható lesz.

Bob Kaufman, a Dell szóvivője pénteken elmondta, hogy ez egy jó lehetőség arra, hogy azoknak a vevőknek, akik Dell-gépet szerettek volna, és egy olyan rendszert kívántak kipróbálni, amely fix konfigurációt kínál, végre teljesítsék a kívánságaikat. "Az igazat megvallva sok embernek nem igazán kényelmes megoldás a saját PC összeállítása" -- mondta Kaufman.

A SmartStepet nem maga a Dell gyártja, hanem a tajvani Mitec.

A Dell volt az egyedüli nagyobb PC-gyártó, amelynek forgalma nőtt a harmadik negyedévben az előző év hasonló időszakához képest. A cég a harmadik negyedévben az USA forgalom 25%-át érte el -- ez kétszerese a legközelebbi vetélytárs piaci részesedésének.

David Bailey, a Gerard Klauer Mattison egyik elemzője szerint a Dell megpróbálja megragadni azt a bizonytalan helyzetet, amelyet a Compaq és a Hewlett-Packard tervezett egyesülése, ill. a Gateway átszervezése eredményezett. Bailey úgy véli, hogy a most bejelentett PC árazása igen agresszív, ami figyelembe veszi a jelenlegi gazdasági körülményeket. "A Dell előreláthatóan nagyon agresszív taktikát fog folytatni az ünnepi szezonban" -- mondta Bailey.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról