Szerző: Vörös Péter

2001. október 25. 14:57

Az SGI veszteséggel és csökkenő forgalommal zárta első pénzügyi negyedévét

[CNET, Reuters] Az SGI első pénzügyi negyedéves forgalma 11%-kal csökkent, nőtt a cég negyedéves nettó vesztesége -- a vállalat mégis azt ígéri, hogy sikerül megfordítani az üzletmenetet.

[CNET, Reuters] Az SGI első pénzügyi negyedéves forgalma 11%-kal csökkent, nőtt a cég negyedéves nettó vesztesége -- a vállalat mégis azt ígéri, hogy sikerül megfordítani az üzletmenetet.

Az első pénzügyi negyedéves nettó veszteség 69 millió $ (részvényenként 36 cent) volt, szemben az előző év hasonló időszakában elért 49 millió $-os (részvényenként 26 centes) veszteséggel -- ez javuló eredmény volt az előző negyedévhez képest, amikor a nettó veszteség 232 millió $ (részvényenként 1,20$) volt.

Az egyszeri költségeket nem számítva az SGI üzemi vesztesége 2 millió $ volt. A cég közlése szerint a negyedévet 122 millió $ készpénzzel zárták, szemben az előző negyedév 126 millió $-nyi készpénzével. Bob Bishop, a cég elnök-vezérigazgatója kijelentette, hogy "sikerül megfordítani az üzletmenetet, dacára a nehéz gazdasági körülményeknek ... folyamatos előrehaladást teszünk afelé, hogy a cég újra nyereséges legyen".

A cég kijelentette, hogy a várakozások szerint az amerikai szövetségi kormánynak történő eladások jelentősen javítani fogják a második pénzügyi negyedéves eredményeket. A cég arra is emlékeztetett, hogy szeptemberben a Microsofttal kötöttek egy keresztlicenc-megállapodást -- a szerződésből eddig 62,5 millió bevétele származott az SGI-nek, de további információt nem tettek közzé ezt illetően.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról