Szerző: Vörös Péter

2001. október 21. 15:04

A Dell 20"-os lapos kijelzőt kínál a Dell Precision munkaállomásokhoz

[CNET, Business Wire] A Dell pénteken bemutatta első 20-os lapos kijelzőjét, a Dell 2000FP-t. A Dell 2000FP-t a cég egyelőre amerikai vevőknek kínálja a Dell Precision munkaállomásokkal együtt rendelve. Várhatóan még az idén kínálni fogja a cég a lapos kijelzőt a Dell Dimension asztali PC-khez, ill. önállóan is kapható lesz.

[CNET, Business Wire] A Dell pénteken bemutatta első 20"-os lapos kijelzőjét, a Dell 2000FP-t. A Dell 2000FP-t a cég egyelőre amerikai vevőknek kínálja a Dell Precision munkaállomásokkal együtt rendelve. Várhatóan még az idén kínálni fogja a cég a lapos kijelzőt a Dell Dimension asztali PC-khez, ill. önállóan is kapható lesz.

A Dell 2000FP főbb paraméterei: 21"-os CRT kijelzővel egyező képméret, picture-in-picture (kép-a-képben) funkció, analóg, digitális, s-video és kompozit bemenetek (ez utóbbi kettő a DVD illetve VCR közvetlen bemenetet teszi lehetővé).

Ross Young, a DisplaySearch piackutató cég elnöke kiemelte, hogy a lapos kijelzők a hagyományos CRT kijelzőknél jóval kevesebb áramot fogyasztanak és kevesebb helyet foglalnak el. Young szerint a Dell 2000FP jelentős előrelépés a 18"-os lapos kijelzőkhöz képest a felbontás szempontjából, és kiváló megoldást nyújt a következő alkalmazásokhoz: CAD; digitális tartalom létrehozás; pénzügyi, orvosi és kormányzati környezetek.

A Dell 2000FP ára 1.399 dollár (kb. 395 ezer Ft) a Dell Precision munkaállomásokkal együtt rendelve. A Dell Precision Workstation 340 modell és a 2000FP lapos kijelző együttesen már 3.000 dollár (kb. 850 ezer Ft) alatt rendelhető.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról