:

Szerző: Vörös Péter

2001. október 23. 13:39

EMC: új CLARiiON fejlesztések, melyek segítik a kapcsolódást és a konszolidációt

[Hill and Knowlton Hungary] Igazolva, hogy az EMC CLARiiON tárolóeszköz-rendszerarchitektúra a folyamatos innováció platformja, az EMC Corporation számos kapcsolati fejlesztéssel erősítette központi helyzetét az információ-konszolidációs erőfeszítések terén. A cég mostani bejelentése jól jelzi a díjnyertes CLARiiON architektúra szerepét, mint az átfogó és elosztott környezetek központi építőeleme. Az EMC továbbra is a legmodernebb háttértárolási technológiákat építi be a CLARiiON termékcsaládba, hogy a vásárlók az információ-konszolidáció egyre magasabb szintjét érhessék el, miközben lényegesen csökkentik az információs erőforrások összköltségét.

[Hill and Knowlton Hungary] Igazolva, hogy az EMC CLARiiON tárolóeszköz-rendszerarchitektúra a folyamatos innováció platformja, az EMC Corporation számos kapcsolati fejlesztéssel erősítette központi helyzetét az információ-konszolidációs erőfeszítések terén. A cég mostani bejelentése jól jelzi a díjnyertes CLARiiON architektúra szerepét, mint az átfogó és elosztott környezetek központi építőeleme. Az EMC továbbra is a legmodernebb háttértárolási technológiákat építi be a CLARiiON termékcsaládba, hogy a vásárlók az információ-konszolidáció egyre magasabb szintjét érhessék el, miközben lényegesen csökkentik az információs erőforrások összköltségét.

Chuck Hollis, az EMC piacokért és termékekért felelős alelnöke elmondta: "Egyre több vásárló fedezi fel a CLARiiON modern technológiáinak, moduláris architektúrájának és szoftveres funkcionalitásának előnyeit, hogy segítségükkel küzdjék le az egyre szaporodó vállalati informatikai kihívásokat."

Az új CLARiiON fejlesztések az alábbiak:

EMC CLARiiON FC4700

A 2 gigabites Fibre Channel kezelése -- csökkenti a vásárlók költségeit azáltal, hogy megduplázza a rendelkezésre álló sávszélességet a "szövedékbe" szervezett CLARiiON-környezetekben. Ez azt jelenti, hogy a tárolóeszköz-rendszerek portonként több gépet képesek kiszolgálni ugyanakkora területen, ugyanannyi kapcsolóval.

Bővített SAN-kapcsolatok -- a SAN-kapcsolódás megnégyszereződött, egyetlen FC4700-es rendszer 64 gépet képes kiszolgálni. Ezzel az EMC lehetővé teszi, hogy vásárlói még nagyobb mértékben valósítsák meg középrétegű tárolóeszköz-konszolidációs törekvéseiket -- ami elengedhetetlen fontosságú követelmény a szolgáltatók és a nagyobb, gyorsan növekvő részlegek esetében. A használható kapcsolók számának megduplázásával -- immár max. 8 kapcsoló tárolóeszköz-hálózatonként -- az EMC CLARiiON konfigurációk SAN-onként akár 300 portig bővíthetők (ez a középkategóriás piacon élvonalbelinek számít).

EMC MirrorView Switched Fabric kezelése -- Az EMC MirrorView szoftverrel nagyobb távolságok hidalhatók át és szélesebb körű kapcsolódás biztosítható a gazdagépek felé a távolról tükrözött CLARiiON FC4700 rendszerek esetében. A Nortel Optera 5200 DWDM- (dense wave division multiplexer) hosszabbítóinak használatával meghatszorozható (max. 60 kilométerre) az elsődleges és másodlagos tükrözött CLARiiON-rendszerek közötti távolság.

Többutas I/O -- még magasabb szintű rendelkezésre állás valósítható meg a hibák portszinten történő átvételével, valamint a különböző tárolóeszköz processzorok közötti terhelés-elosztással. Az eredmény: hatékonyabban használhatók a szerver- és csatorna-adatutak, és nagyobb teljesítmény érhető el.

Tovább bővült szerverkapcsolatok -- a CLARiiON FC4700 vállalati szintű tárolóeszköz-funkcionalitása immár a heterogén környezetekben működő SGI IRIX és Compaq Tru64 szerverekre is kiterjed. A CLARiiON FC4700 eddig is biztosított kapcsolatot a Microsoft Windows NT/2000, a Sun Solaris, a HP-UX, az IBM AIX, a Novell NetWare és a Red Hat Linux szerverek felé -- a két bővítéssel együtt a középkategóriás tárolóeszköz/szerver-kapcsolatok legszélesebb választéka jött létre.

EMC CLARiiON FC4700

A fájlrendszer bővülése -- a CLARiiON IP4700 vásárlók különféle méretű (egyenként max. 2 terabájtos) fájlrendszereket alakíthatnak ki a felhasználói és alkalmazás-igények kiszolgálása érdekében. Szintén lehetséges a fájlrendszerek leállás nélküli bővítése, ha kezdenék elérni kapacitásuk korlátait.

Továbbfejlesztett hálózatkezelés -- a CLARiiON IP4700 kezeli a Fast EtherChannelt (így kihasználható a CLARiiON IP4700-hoz kötött teljes sávszélesség), illetve a Virtual LAN Tagginget (amellyel pedig a sávszélesség osztható logikai, külön felügyelhető alcsoportokba, ezzel is egyszerűsítve és javítva a biztonságot).

További operációs környezetek kezelése -- A CLARiiON IP4700 immár natív módban is képes Windows 2000-et, Novell NetWare-t, valamint Apple Macintosh asztali környezetet kiszolgálni.

Felügyeleti újdonságok -- a működés hatékonysága a Windows- és UNIX-környezetek jogosultságainak automatikus átvételével javítható, a tárolóeszköz kihasználtsága pedig a felhasználói szinten állítható kvótákkal. A felügyeleti hozzáférés szabályozása is növeli a biztonságot: az operátori funkciók egy megadott hálózatra vagy munkaállomásra korlátozhatók.

Az EMC CLARiiON "kaméleonszerű" architektúrájának eredményeképpen az EMC-vásárlók tárolóeszköz-befektetéseinek értéke kibővül, kiterjed a különféle kapcsolati módokra. Ugyanaz a CLARiiON 4700-as rendszer alkalmazható NAS-ként, SAN-ként, közvetlenül csatlakoztatott és cluster-környezetekben, ahogy az üzleti igények megkívánják. Az eredmény: páratlan kapcsolódási lehetőség, a berendezések élettartamának meghosszabbodása, valamint a tárolóeszköz-infrastruktúra rugalmassága.

Az elmúlt kilenc hónapban az EMC CLARiiON tárolóeszközrendszer-család tagjai egy sor díjat elnyertek. Az EMC CLARiiON FC4700 tárolóeszköz-hálózati (SAN) és az EMC CLARiiON IP4700 hálózatra csatlakozó tárolóeszköz (NAS) rendszerek elnyerték a PC Magazine "Infrastruktúra-innovációs díját". 2001. márciusában a CLARiiON IP4700 elnyerte a theWEEK eXcellence (kiválóság) díját, mint a legjobb B2B-infrastruktúra termék és a 2000-ben megjelent új e-business termékek és szolgáltatások egyik legjobbika. Múlt decemberben pedig az FC4700 elődjét, a the CLARiiON FC4500-at tüntette ki Henry Baltazar, az eWEEK vezető elemzője a "2000-ben vizsgált termékek leglenyűgözőbbike" szavakkal.

Michael Obiedzinski, a Depository Trust Clearing Corporation informatikáért felelős alelnöke így látja: "Az EMC kiváló eredményekkel büszkélkedhet a fejlett technológiák és szolgáltatások gyors és következetes szállítása terén. Az új CLARiiON-fejlesztések ismét ezt igazolják. Belső alkalmazásainkhoz a kiváló rendelkezésre állású EMC CLARiiON rendszereket használjuk."

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:14

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.