Szerző: Ady Krisztián

2001. október 22. 13:37

Az ATI MOBILITY RADEON grafikus processzora hajtja meg az Apple új Titanium PowerBook G4 notebookjait

Az ATI sajtóközleményben tudatta a nagyérdeművel, hogy az Apple legújabb Titanium PowerBook G4 termékvonalának tagjait a cég MOBILITY RADEON grafikus chipjével fogja felszerelni.

Az ATI sajtóközleményben tudatta a nagyérdeművel, hogy az Apple legújabb Titanium PowerBook G4 termékvonalának tagjait a cég MOBILITY RADEON grafikus chipjével fogja felszerelni.

Az Apple új PowerBook G4 notebookjaiban helyet kapott MOBILITY RADEON grafikus processzor 16 MB DDR SDRAM segítségével végzi el a rá bízott teendőket. A notebook kiváló sebességét a MOBILITY RADEON chipen kívül a PowerPC G4 processzor biztosítja, mely a Velocity Engine (128 bites vektorfeldolgozó egység) és a 667 MHz-es működési frekvencia segítségével kellően nagy sebességgel pumpálja a grafikus alegységhez az adatokat. A PowerBook G4 notebookok DVD-ROM egységgel is fel vannak szerelve, akkumulátoruk akár 5 órán keresztül is képes ellátni energiával a hordozható gépet. A 15,2"-os TFT XGA kijezőt is tartalmazó notebook ház titániumból készült, s mindössze egyetlen inch, 2,5 cm vastag. A notebook súlya alig több 2,5 kg-nál.

A MOBILITY RADEON grafikus processzor az általános 3D-gyorsításon (D3D, OpenGL) kívül hardveresen támogatott, kiváló minőségű DVD-lejátszást is lehetővé tesz. Integrált tv-kimeneti lehetőségével ezt akár tv-készüléken vagy projektoron is élvezhetjük. Teljesítménye lehetővé teszi a legújabb játékok futtatását is.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról