:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. október 19. 11:15

Az Acer bemutatta a világ első kínai nyelvű Palm OS-alapú kéziszámítógépét

A tajvani számítógépgyártó Acer tegnap bejelentette a világ első kínai nyelvű, Palm OS-alapú kéziszámítógépét.

A tajvani számítógépgyártó Acer tegnap bejelentette a világ első kínai nyelvű, Palm OS-alapú kéziszámítógépét.

Az Acer s10 a kínai írásjelek felismerésén és a kínai-angol fordításon kívül MP3 állományok lejátszására is alkalmas, és Memory Stick olvasóval is ellátták. A telepített angol-kínai szótárprogram mintegy 30 ezer szót ismer.

A gép 160x160 pixeles monokróm kijelzőt kapott, a processzora a már jól ismert 33 MHz-es Motorola Dragonball VZ, a memória mérete pedig 16 MByte. Érdekesség, hogy a gépben 8 MByte méretű Flash ROM kapott helyet, valószínűleg azért volt erre szükség, mert a kínai írásjelek több helyet foglalnak.

Az Acer s10 novemberben jelenik meg a kereskedelemben, az ára pedig 12,900 tajvani dollár, azaz közel 110 ezer forint. A készülék kizárólag Kínában és Tajvanon kerül piacra.

Az Acer még a nyárol licencelte a Palm OS operációs rendszert, és jelentette be, hogy a negyedik negyedév során előrukkol kéziszámítógépével. A vállalat egy Pocket PC 2002 alapú készüléket is fejleszt, amelynek a megjelenési dátuma egyelőre ismeretlen.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 04:26

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.