Szerző: Bodnár Ádám

2001. október 18. 16:27

Digitális zenelejátszót dob piacra az Apple

Az Apple október 23-án, azaz jövő kedden mutatja be a nagyközönségnek legújabb termékét, ami a vállalattól szokatlan módon nem egy számítógép lesz, hanem egy digitális zenelejátszó.

Az Apple október 23-án, azaz jövő kedden mutatja be a nagyközönségnek legújabb termékét, ami a vállalattól szokatlan módon nem egy számítógép lesz, hanem egy digitális zenelejátszó.

A vállalat szóvivője, Natalie Sequeira elmondta, hogy az Apple jövő kedden valóban új terméket jelent be, ami "nem egy Mac", de további részletekkel nem szolgált.

Egyelőre nagyon kevés információ áll rendelkezésre a készülékkel kapcsolatban, a szakma inkább csak találgat. Egyesek tudni vélik, hogy az Apple zenelejátszója nem egy "szokásos" hordozható MP3-lejátszó lesz, hanem egy asztali készülék, amelyet a számítógéphez és/vagy a hi-fi berendezéshez kell csatlakoztatni.

Sokak szerint az Apple készüléke a népszerű iTunes szoftvert használja majd. Bármi is legyen az új termék neve vagy funkciója, jövő kedden minden kiderül.

Nem ez az első eset, hogy az Apple szórakoztatóelektronikai terméket készítsen. 1998-ban már készen állt a Columbus kódnevű set-top box, amely CD- és DVD-lejátszási képességekkel is rendelkezett, de végül mégsem jelent meg a piacon.

A nagy számítógépgyártók közül többen is kínálnak otthoni digitális audiolejátszót, többek között a Dell, a Compaq, és az Intel kínálatában is szerepel ilyen készülék, a Hewlett-Packard pedig tervezi otthoni multimédiás szórakoztatóközpontját.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról