:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. október 18. 16:27

Digitális zenelejátszót dob piacra az Apple

Az Apple október 23-án, azaz jövő kedden mutatja be a nagyközönségnek legújabb termékét, ami a vállalattól szokatlan módon nem egy számítógép lesz, hanem egy digitális zenelejátszó.

Az Apple október 23-án, azaz jövő kedden mutatja be a nagyközönségnek legújabb termékét, ami a vállalattól szokatlan módon nem egy számítógép lesz, hanem egy digitális zenelejátszó.

A vállalat szóvivője, Natalie Sequeira elmondta, hogy az Apple jövő kedden valóban új terméket jelent be, ami "nem egy Mac", de további részletekkel nem szolgált.

Egyelőre nagyon kevés információ áll rendelkezésre a készülékkel kapcsolatban, a szakma inkább csak találgat. Egyesek tudni vélik, hogy az Apple zenelejátszója nem egy "szokásos" hordozható MP3-lejátszó lesz, hanem egy asztali készülék, amelyet a számítógéphez és/vagy a hi-fi berendezéshez kell csatlakoztatni.

Sokak szerint az Apple készüléke a népszerű iTunes szoftvert használja majd. Bármi is legyen az új termék neve vagy funkciója, jövő kedden minden kiderül.

Nem ez az első eset, hogy az Apple szórakoztatóelektronikai terméket készítsen. 1998-ban már készen állt a Columbus kódnevű set-top box, amely CD- és DVD-lejátszási képességekkel is rendelkezett, de végül mégsem jelent meg a piacon.

A nagy számítógépgyártók közül többen is kínálnak otthoni digitális audiolejátszót, többek között a Dell, a Compaq, és az Intel kínálatában is szerepel ilyen készülék, a Hewlett-Packard pedig tervezi otthoni multimédiás szórakoztatóközpontját.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 15:58

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.