Szerző: Bodnár Ádám

2001. október 18. 14:52

CIA komputer-szakértőt alakít Kevin Mitnick, az ismert számítógépes bűnöző

Kevin Mitnick, a híres-hírhedt számítógépkalóz egy CIA komputer-szakértőt alakít az ABC televíziós társaság Alias című sorozatában.

Kevin Mitnick, a híres-hírhedt számítógépkalóz egy CIA komputer-szakértőt alakít az ABC televíziós társaság "Alias" című sorozatában.

Mitnicket 1995-ben ítélték el, miután betört több nagy vállalat, köztük a Sun Microsystems és a Motorola számítógéphálózatába. Kevin közel öt évet töltött börtönben, miközben állandóan a figyelem középpontában állt, ugyanis sokak szerint csupán kormányzati túlkapás volt a börtönbüntetés.

Mitnick október 28-án lesz látható a televízióban. Az általa megformált CIA ügynök egy komputer-szakértő, aki a történet szerint behatol az SD-6 nevű gonosz szervezet számítógépes rendszerébe. Érdekesség, hogy a jelenetek felvételénél nem használhattak igazi számítógépeket, ugyanis a bírósági ítélet értelmében 2003. január 20-ig Mitnick nem birtokolhat vagy használhat számítógépet.

"Még sosem színészkedtem ezelőtt, és nagyon tetszett a dolog" - mondta a hacker. Mitnick elmondása szerint a jövőben is szeretne játszani, kiváltképp ilyen "Mission Impossible-szerű" történetekben. A számítógépkalóz egyedül arra panaszkodott, hogy le kellett vágatnia hosszú haját, ugyanis a sorozat producere szerint az nem illik egy CIA ügynök konzervatív stílusához.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról