:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. október 18. 11:42

Keretszerződés a Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatóságával Compaq Alpha szerverek szállítására

2001. október 8-án a Compaq Computer Magyarország Kft. keretszerződést

2001. október 8-án a Compaq Computer Magyarország Kft. keretszerződést kötött a Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatóságával Compaq Alpha rendszerek és kapcsolódó szolgáltatások szállítása tárgyában. A keretszerződés értéke 2,5 milliárd forint.

A szerződés tartalmazza a Compaq nagyteljesítményű AlphaServer és Himalaya kiszolgálók, AlphaStation munkaállomások, StorageWorks tárolóalrendszerek, emelt szintű szolgáltatások és konzultáció igénybevételét. A szerződésben szereplő Alpha szerverekbe és munkaállomásokba épített proccesszorok a világ első 64 bites ilyen jellegű egységei, melyek 1992-es megjelenésük óta folyamatosan a legnagyobb teljesítnénnyel rendelkeznek az iparágban. A világ legnagyobb teljesítményű szuperszámítógépeinek jelentős része is ezt a processzort tartalmazza. Magyarországon több mint 1000 Alpha szerver talált már gazdára.

A gazdaság legkülönbözőbb területein profitálnak a felhasználók - kis és közepes vállalatok csakúgy, mint a legmeghatározóvv gazdasági egységek és állami intézmények - kiemelkedő teljesítményéből, megbízhatóságából és skálázhatóságából. A Compaq Alpha termékcsalád a Compaq Tru64 Unix, Open VMS valamint Linux operációs rendszereivel együtt egyaránt széleskörű elismertségnek örvendenek. Alkalmasak hálózatok üzemeltetésére, üzleti alkalmazások platformjaként csakúgy, mint tudományos kutatási célokra és szoftverfejlesztésre.

A Compaq hagyományos szállítója az államigazgatásnak is, az 1000-ik itthon üzembe helyezett Alpha szervert éppen az APEH használja.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 13:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.