Szerző: Vörös Péter

2001. október 18. 11:15

A Microsoft és a Samsung megállapodást kötött PC-k és otthoni elektronikai eszközök fejlesztéséről és értékesítéséről

Bill Gates
Bill Gates

[CNET, Reuters] A Microsoft és a Samsung Electronics szerdán bejelentette, hogy megállapodást kötöttek PC-k és otthoni elektronikai eszközök fejlesztésével és értékesítésével kapcsolatban. Bill Gates, a Microsoft elnöke és Chin Dae-je, a Samsung Electronics digitális média üzletágának vezetője Szöulban aláírták az ügylettel kapcsolatos jegyzőkönyvet.

Gates kijelentette, hogy a két cég együtt kíván új termékeket fejleszteni és értékesíteni felhasználva a Samsung hardvereit és a Microsoft Windows szoftvereit.

Gates több ázsiai országot érintő körúton van a Microsoft legújabb technológiáit népszerűsítendő. Kedden a Microsoft és a NEC (Japán egyik legnagyobb számítógépgyártója) azt közölték, hogy együttesen fejlesztenek ki vállalati szerver rendszereket és szolgáltatásokat.

Dél-Koreában a lakosság mintegy 56%-a, 24,1 millió ember használja az internetet az Információs és Telekommunikációs Minisztérium legfrissebb adatai szerint.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról