Szerző: Ady Krisztián

2001. október 17. 21:16

Megjelent a Ravisent CinePlayer 4.0 for XP DVD-lejátszó szoftvere

A RAVISENT Technologies ma bejelentette, hogy a hónapokkal ezelőtt beharangozott és kifejezetten Windows XP-re kihegyezett DVD-lejátszó szoftvere, a CinePlayer DVD 4.0 for XP mától megvásárolható a cég online boltjában . Nevétől eltérően a lejátszó természetesen a Windows 98-tól kezdődően bármelyik Windows operációs rendszer alá feltelepíthető.

A RAVISENT Technologies ma bejelentette, hogy a hónapokkal ezelőtt beharangozott és kifejezetten Windows XP-re kihegyezett DVD-lejátszó szoftvere, a CinePlayer DVD 4.0 for XP mától megvásárolható a cég online boltjában. Nevétől eltérően a lejátszó természetesen a Windows 98-tól kezdődően bármelyik Windows operációs rendszer alá feltelepíthető.

Az CineMaster sorozat megújult és átkeresztelődött darabja Video-CD és DVD-lemezek mellett MPEG-1 és MPEG-2 kódolású videoállományokkal, CD-audioval, Dolby Digital AC-3, LPCM audio formátumokkal birkózik meg. A CinePlayer DVD 4.0 kompatibilis a DirectShow, DirectX 6.0, DirectX 8.0, felületek által nyújtott újdonságokkal. A CinePlayer DVD 4.0 kibővített kezelőfelülete könnyebben kezelhető.

A lejátszó dekódere is megújult: a továbbfejlesztett "HD" Video Decoder az MPEG video jelfolyam legkisebb részleteire is különös figyelmet fordít optimalizált 8 bites IDCT dekódolásával. A részeletesebb kép minden eddiginél nagyobb felbontásban jelenhet meg: a dekóder a HDTV legnagyobb felbontását (1080I) és támogatja.

A CinePlayer 4.0 modularizált felépítésű, képes kihasználni a Microsoft DirectShow és DirectX bővítményeibe integrált újdonságait, mint például a DirectX Video Acceleration (DXVA) és a Video Mixer Renderer.

A lejátszó a számítógépbe épített videokártya képességeit automatikusan detektálja, legyen az hardveres MPEG-2 támogatás vagy az egyszerűbb overlay megjelenítés. Az audio-dekóder a VXD és WDM hangkártya meghajtóprogramokkal kompatibilis.

A jelenlegi CineMaster DVD felhasználók 29,95 dollárért frissíthetik lejátszó-programjukat. A CinePlayer DVD 4.0 teljes verziójának ára 49.95 dollár.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról