Szerző: Vörös Péter

2001. október 16. 14:16

A Commerce One 46%-kal csökkenti alkalmazottainak létszámát

[CNET, Reuters, Wall Street Journal] A Commerce One hétfőn bejelentette, hogy kb. 1.300 fővel (46%-kal) tervezi csökkenteni alkalmazottai számát, részben elbocsátások révén, részben pedig részlegek önállósításával.

[CNET, Reuters, Wall Street Journal] A Commerce One hétfőn bejelentette, hogy kb. 1.300 fővel (46%-kal) tervezi csökkenteni alkalmazottai számát, részben elbocsátások révén, részben pedig részlegek önállósításával.

Az elektronikus piacterekkel foglalkozó cég közölte, hogy mintegy 700 állást szüntetnek meg, és függetlenítik azokat a szolgáltatási üzletágakat, amelyek nem közvetlenül kapcsolódnak a vállalat termékeihez (ez utóbbi 600 alkalmazottat fog érinteni).

A Commerce One a harmadik negyedév végén 2.800 főt foglalkoztatott, a tervek szerint a létszámcsökkenés a negyedik negyedév végén befejeződik. Az elbocsátások főként a következő részlegeket fogják érinteni: professzionális szolgáltatások, marketing, értékesítés és az adminisztratív terület.

A Commerce One 20%-os tulajdonosa a német SAP, és már hónapok óta híresztelik azt, hogy az SAP fel fogja vásárolni a céget -- egyelőre mindkét cég határozattan visszautasítja a találgatásokat, amelyek legutóbb vasárnap, a német Focus magazinban jelentek meg. Más potenciális vevőkről (Microsoft, PeopleSoft) is keringenek hasonló híresztelések, de ezek a cégek sem voltak hajlandóak kommentálni a találgatásokat.

A cég azt is közölte, hogy további részletek várhatók a létszámcsökkentéssel kapcsolatban, amikor a vállalat közzé teszi harmadik pénzügyi negyedéves eredményeit szerdán, a tőzsdei zárás után. A cég a múlt héten tett közzé profitfigyelmeztetést harmadik pénzügyi negyedéves eredményeivel kapcsolatban.

A cég részvényárfolyama hétfőn 0,21$-ral (6,38%-kal) 3,50$-ra emelkedett. Az elmúlt egy évben a részvényárfolyam 2,09-75,75$ között volt.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról