Szerző: Ady Krisztián

2001. október 18. 02:07

A Samsung SDI befejezte az első univerzális, tv-kben és monitorokban is használható képcső kifejlesztését

A Samsung SDI -- a cég kijelzőket gyártó és fejlesztő részlege -- bejelentette, hogy sikeresen befejezte a Samsung saját MDT (Multi Display Tube) kijelzőjének, képcsövének fejlesztését. Az új képcső egyaránt használható monitorokban és digitális tv-kben. A Dubbed Fusion CRT technológiának köszöhetően az MDT képcső a jelenleg elérhető legfényesebb és legjobb minőségű képet nyújtja minden felhasználási területen.

A Samsung SDI -- a cég kijelzőket gyártó és fejlesztő részlege -- bejelentette, hogy sikeresen befejezte a Samsung saját MDT (Multi Display Tube) kijelzőjének, képcsövének fejlesztését. Az új képcső egyaránt használható monitorokban és digitális tv-kben. A "Dubbed Fusion CRT" technológiának köszöhetően az MDT képcső a jelenleg elérhető legfényesebb és legjobb minőségű képet nyújtja minden felhasználási területen.

A Samsung SDI legfrissebb fejlesztése 2,5x nagyobb fényerőt és 15%-al nagyobb kontrasztot nyújt a jelenlegi színes képcsövekhez képest. A két verzióban megjelenő kijelző fantasztikus felbontásra képes: a 19"-os verzió 3,5 millió, a kisebb 17"-os 2,8 millió pixel megjelnítésére képes teljes színhűség mellett.

Jelenleg két CRT technológiát használnak: egyet a TV-kben (CPT, color picture tube) egyet pedig a monitorokban (CDT, color display tube). A Samsung SDI sikeresen ötvözte a két különböző felhasználási terület előnyeit és egyedi vonásait egyetlen képcsőbe, létrehozva ezzel a világ első MDT képcsövét.

A képcsövek sorozatgyártása nemsokára megkezdődik, elsőként a 17"-os MDT verzióból gyártanak havi 150000 darabot. A gyártósorok felújítása jelenleg is tart. A fejlesztés a 19"-os modell gyártásához szükséges, ez az MDT képcső várhatóan jövő év elején kerül sorozatgyártásra. A Samsung SDI további két gyárát fogja CDT képcsövekről MDT képcső gyártására átállítani.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról