Szerző: Bodnár Ádám

2001. október 11. 10:45

A Microsoft a vásárlói visszajelzések hatására megváltoztatja mennyiségi licencprogramjait

[Microsoft] A Microsoft Corp. változásokat jelentett be új mennyiségi licencprogramjaiban, többek között a Frissítési Garancia (Software Assurance) konstrukcióra való átállás idejének meghosszabbításával kapcsolatban. A Microsoft a vásárlók visszajelzései alapján a Licensing 6.0 program átállási időszakát 2002. július 31-ig meghosszabbítja, és az Upgrade Advantage (Frissítés Extra) programot az Open és a Select ügyfelek számára a teljes bevezetési időszakban elérhetővé teszi. Szintén a vásárlók kérésére a Microsoft módosítja a Frissítési Garancia programot oly módon, hogy a bevezetési időszakban a Microsoft Office 2000 és Windows 2000 termékeket legfrissebb verziónak tekinti 2002. július 31-ig a Frissítési Garancia szempontjából.

[Microsoft] A Microsoft Corp. változásokat jelentett be új mennyiségi licencprogramjaiban, többek között a Frissítési Garancia (Software Assurance) konstrukcióra való átállás idejének meghosszabbításával kapcsolatban. A Microsoft a vásárlók visszajelzései alapján a Licensing 6.0 program átállási időszakát 2002. július 31-ig meghosszabbítja, és az Upgrade Advantage (Frissítés Extra) programot az Open és a Select ügyfelek számára a teljes bevezetési időszakban elérhetővé teszi. Szintén a vásárlók kérésére a Microsoft módosítja a Frissítési Garancia programot oly módon, hogy a bevezetési időszakban a Microsoft Office 2000 és Windows 2000 termékeket "legfrissebb verziónak" tekinti 2002. július 31-ig a Frissítési Garancia szempontjából.

Ily módon a Microsoft azon ügyfelei is kiaknázhatják a Frissítési Garanciából származó előnyöket, melyek jelenleg Office 2000 és Windows 2000 licencekkel rendelkeznek. Azoknak a vásárlóknak pedig, akik már döntöttek a licencelést illetően, a Microsoft garantálja, hogy ezeket az előnyöket biztosítja számukra is.

"Vásárlóink azt jelezték, hogy a 2001. október 1-én útjára indított továbbfejlesztett licenckonstrukció, a Licensing 6.0 jelentős változás, de az eredetileg meghirdetett öt hónapos átállási időszak túl rövid volt" - mondta Bill Landefeld, a Microsoft nemzetközi licencelésért és árképzésért felelős alelnöke. "Látva a mai gazdasági környezetet, egyértelmű, hogy vásárlóinknak igaza volt. A Microsoft a vásárlók meghallgatása után úgy döntött, hogy meghosszabbítja a bevezetési időszakot, hogy a vásárlóknak legyen ideje felmérni meglévő licenceiket, kiértékelni az új lehetőségeket, és eldönteni, hogyan szeretnék kiaknázni a Frissítési Garancia előnyeit."

A mai bejelentés része annak a folyamatos erőfeszítésnek, amelyet a Microsoft tesz a kis- közepes- és nagyvállalati visszajelzések vizsgálata, valamint ezek alapján a licencprogramok továbbfejlesztése terén annak érdekében, hogy a licencek beszerzése, megértése és adminisztrálása egyszerűbb legyen, és a vásárlók különféle lehetőségek közül választhassák ki az üzleti igényeiknek leginkább megfelelő megoldást.

A 2001. májusában bejelentett új mennyiségi licencprogramok egyszerűbbé teszik a licencelést és több választási lehetőséget biztosítanak. Az új mennyiségi licencelési programokból eltűnnek a különféle betűkombinációkkal jelölt frissítési lehetőségek (VUP, CUP, PUP, LUP, UA), melyeket egyetlen, egységes, egyszerűbben kezelető konstrukció, a Frissítési Garancia vált fel, amely egyes gépekhez vagy egy vállalat összes asztali és kiszolgáló számítógépéhez egyaránt megvásárolható. A Microsoft Software Assurance lehetővé teszi a termékek frissítését a szerződés futamideje alatt megjelenő legújabb verziókra, segítve ezzel a szervezeteket abban, hogy mielőbb kihasználhassák a legújabb vállalati szoftverek előnyeit.

További változás, hogy 2001. november 1.-től az Open Előfizetés (OSL) licenckonstrukció már tíz PC-től elérhető. Az Open Előfizetés azon vállalatok számára nyújt új alternatívát, amelyek költség alapon kívánják kezelni szoftverberuházásaikat. Az OSL konstrukció keretében a legkisebb kezdeti beruházási költség mellett egyidejűleg biztosítható az azonnali, teljes legalitás, illetve a legfrissebb verziók használatának joga. Sőt! A szeződéskötést követően vásárolt új PC-kre a következő fizetési évfordulóig a Microsoft a szerződésben rögzített szoftverek használatát ingyen biztosítja. Ez a mennyiségi licenckonstrukció 2001. november 1.-től már a csupán 10 PC-vel rendelkező kisvállalatok számára is elérhető.

A Microsoft új licencprogramjairól további információ a Microsoft értékesítési képviselőitől és viszonteladóitól szerezhető be. A licenceléssel kapcsolatos legfrissebb információk elolvashatóak a Microsoft Magyarország honlapján is: a www.microsoft.com/hun/jogtisztasag/valtozasok.asp oldalon.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról