:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. október 10. 13:02

Sorozatban harmadik veszteséges negyedévén van túl a Motorola

[CNET] Az amerikai kommunikációs óriásvállalat a Motorola kedden tette közzé harmadik pénzügyi negyedévére vonatkozó adatait, amelyek ismét veszteségről szólnak.

[CNET] Az amerikai kommunikációs óriásvállalat a Motorola kedden tette közzé harmadik pénzügyi negyedévére vonatkozó adatait, amelyek ismét veszteségről szólnak.

A vállalat a negyedév során 153 millió dolláros, azaz részvényenkénti 7 centes működési veszteséget ért el, szemben a tavalyi harmadik negyedévben szerzett 643 millió dolláros, azaz részvényenkénti 28 centes profittal. A Motorola a telekommunikációs piac lassulásával magyarázza az eredményeit.

A First Call által megkérdezett elemzők részvényenkénti 7 centes veszteségre számítottak, azaz a Motorola megfelelt a Wall Street elvárásainak. Az elemzők 6 és 10 cent közötti részvényenkénti veszteséget jeleztek előre.

A Motorola negyedéves bevétele a tavalyi harmadik negyedévben elért 9,49 milliárd dollárról 7,41 milliárd dollárra csökkent. A vállalat múlt hónapban 7,5 milliárd dollár körüli bevételt és 5-8 centes részvényenkénti veszteséget jelzett előre a vezeték nélküli hálózati és félvezetőpiaci visszaesés miatt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:37

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.