Szerző: Bodnár Ádám

2001. október 8. 10:46

A Palm csökkentette alsó kategóriás kéziszámítógépeinek az árát

A világ első számú kéziszámítógép-gyártója, a Palm jelentősen csökkentette alsó kategóriás modelljeinek az árát.

A világ első számú kéziszámítógép-gyártója, a Palm jelentősen csökkentette alsó kategóriás modelljeinek az árát.

A jelenleg kapható legolcsóbb gép, az m100 mától mindössze 99 dollárba kerül. A Palm m100 tavalyi megjelenésekor 149 dollárba került, aztán idén áprilisban 129 dollárra csökkentették az árát. A Palm m100 a gyártó legalsó kategóriás modellje, 16 MHz Motorola Dragonball processzorral és 2 MByte memóriával látták el. A Michael Jordan nevével fémjelzett Palm m100 modell ára továbbra is 159 dollár maradt.

A másik árcsökkentésen átesett gép a Palm m105. A készüléket márciusban dobta piacra a gyártó 199 dolláros áron, amelyet ma 149 dollárra csökkentett. A lépés hátterében alighanem a Handspring Visor Neo megjelenése áll, amely szintén 199 dollárba kerül, de ezért a pénzért nagyobb teljesítményt kínál.

A Palm m105-öt ugyanaz a 16 MHz-es Motorola Dragonball processzor működteti, mint az m100-at, de négyszer akkora, 8 MByte-os memória található benne. A Handspring Visor Neo szintén 8 MByte memóriával rendelkezik, de a processzora 33 MHz-es. Mindhárom gépen Palm OS 3.5 operációs rendszer található.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról