Szerző: Vörös Péter

2001. október 5. 13:21

A Samsung Electronics gyenge negyedik negyedévre számít

[CNET, Reuters] A Samsung Electronics előrejelzései szerint a cég termékei iránti kereslet elég alacsony lesz a kulcsfontosságú negyedik negyedévben, különösen az USA-ban. Eric Kim, a Samsung Electronics globális marketing igazgatója szerint a negyedik negyedév lassú lesz. A negyedik negyedév, főként az ünnepi szezon igen fontos a fogyasztói elektronikai termékeket és számítástechnikai eszközöket gyártó cégek számára, rendszerint ekkor realizálják az éves forgalom egyharmadát.

[CNET, Reuters] A Samsung Electronics előrejelzései szerint a cég termékei iránti kereslet elég alacsony lesz a kulcsfontosságú negyedik negyedévben, különösen az USA-ban. Eric Kim, a Samsung Electronics globális marketing igazgatója szerint "a negyedik negyedév lassú lesz". A negyedik negyedév, főként az ünnepi szezon igen fontos a fogyasztói elektronikai termékeket és számítástechnikai eszközöket gyártó cégek számára, rendszerint ekkor realizálják az éves forgalom egyharmadát.

Kim szerint Európában viszonylag stabil eredmények várhatók, nem számítanak jelentősebb lassulásra -- ezzel szemben az amerikai piaccal kapcsolatban komolyak az aggodalmak. A Samsungnak logisztikai nehézségei támadtak a szeptember 11-i események után. Kim elmondta, hogy az amerikai kereslet várhatóan csak 2002. második felében fog újra fellendülni.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról