Szerző: Bodnár Ádám

2001. október 4. 14:41

Megindulhat a forgalom a Matáv és a PanTel összekapcsolt hálózatain

[Mmd] Megkezdődhet a kereskedelmi forgalom a Matáv

[Mmd] Megkezdődhet a kereskedelmi forgalom a Matáv Rt. és a PanTel Rt. összekapcsolt távközlési hálózatain. A 2001. július 20-án kötött megállapodás az IP alapú beszédszolgáltatások nyújtása érdekében igénybe vett forgalmi szolgáltatásokra, továbbá a szolgáltatók műszaki és forgalmi együttműködésére vonatkozik.

Időközben a szolgáltatások berendezése, azaz az összekapcsolási pontok létesítése és a távközlő rendszerek beállítása befejeződött. A rendszer tesztelése, próbahívások lebonyolítása és a megfelelő mérések és beállítások elvégzése után a két vállalat jegyzőkönyvben rögzítette, hogy összekötött hálózataikon zavarmentesen lehet forgalmat lebonyolítani és meggyőződtek a számlázáshoz szükséges információrögzítés hibátlanságáról.

Ennek megfelelően 2001. október 4-én 0 órától megindulhat a kereskedelmi forgalom, egyelőre Budapesten, majd előreláthatólag december folyamán -- a Matáv 9 szekunder központjának bekötésével -- országosan is.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról