:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. október 4. 14:01

Az Intel egy negyedévvel előre hozta az integrált grafikus magot tartalmazó Brookdale-G alaplapi chipkészlet megjelenését

[Digi Times] A tajvani chipsetgyártók nyomására és az alaplapgyártók kérésére az Intel egy negyedévvel előrehozta az integrált grafikus magot tartalmazó Brookdale-G kódnevű alaplapi lapkakészlet megjelenését.

[Digi Times] A tajvani chipsetgyártók nyomására és az alaplapgyártók kérésére az Intel egy negyedévvel előrehozta az integrált grafikus magot tartalmazó Brookdale-G kódnevű alaplapi lapkakészlet megjelenését.

A Pentium 4 processzorokat támogató chipset az eredeti tervek szerint csak 2002 harmadik negyedévében jelent volna meg a piacon, de az Intel úgy határozott, hogy már 2002 másdoik negyedévében megkezdi a szállításokat.

A tajvani gyártók közül a Silicon Integrated Systems (SiS) szeptemberben mutatta be SiS315 grafikus magot tartalmazó alaplapi lapkakészletét, a SiS650-et, amelynek a sorozatgyártása még ebben a hónapban megkezdődik. A hírek szerint novemberben már az első alaplapok is megjelennek, a legnagyobb gyártók közül az Asustek és a Gigabyte is épít majd alaplapot a SiS650 chipsetre.

A legnagyobb tajvani chipsetgyártónak számító VIA október során juttatja el integrált grafikus vezérlővel rendelkező P4M266 chipkészletének mintapéldányait az alaplapgyártókhoz és novemberre tervezi a sorozatgyártás kezdetét. A VIA már tervezi a P4M266 utódát is, a DDR333 SDRAM-ot támogató P4M333 várhatóan 2002 tavaszán jelenik meg.

Az Intel Brookdale-G kódnevű chipkészlete már új southbridge chippel rendelkezik majd. A hírek szerint az ICH4 chip legfontosabb újdonsága az USB 2.0 eszközök támogatása lesz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.