Szerző: Bodnár Ádám

2001. október 3. 13:07

A Compaq ProLiant szerverek egy tranzakcióra jutó költsége kevesebb, mint 5 dollár

[Mmd] A Compaq Computer Corp. ma

[Mmd] A Compaq Computer Corp. ma bejelentette, hogy elsőként tett közzé 5 dollár alatti tranzakciós költséget mutató TPC-C teszteredményeket.

2001. szeptember 25-én a Microsoft Windows 2000 Servert és a Microsoft SQL Server 2000-et futtató, 1 GHz-es Pentium III processzort tartalmazó Compaq ProLiant ML530 szerver 9.347,24 tranzakciót hajtott végre percenként (tpmC), és az egy tpmC-re jutó költség mindössze 4,83 dollár volt.

A példa nélkül álló ár/teljesítmény arány jól bizonyítja, hogy a Compaq igyekszik a számítástechnikai összköltségek csökkentését elősegítő optimalizált ProLiant szerverekkel ellátni ügyfeleit. Kitűnő platformhagyományaihoz híven a Compaq elsőként tett közzé a TPC-C tesztek eredményei alapján 100 dollár alatti, később 10 dollár alatti tranzakciós költséget, amelyet mostanra sikerült 5 dollár alá csökkentenie.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról