Szerző: Ady Krisztián

2001. október 5. 11:00

Az Intel bemutatta digitális kameráit és hordozható audiolejátszóját

Az Intel Corporation bemutatta új termékeit: az Intel Pocket Digital PC kamerát, az Intel Personal Audio Player 3000 audiolejátszót és az IntelPlay Digital Movie Creatort. Ez utóbbi egy kifejezetten gyerekek számára készített digitális kamera.

Az Intel Corporation bemutatta új termékeit: az Intel Pocket Digital PC kamerát, az Intel Personal Audio Player 3000 audiolejátszót és az IntelPlay Digital Movie Creatort. Ez utóbbi egy kifejezetten gyerekek számára készített digitális kamera.

Az Intel Pocket Digital PC digitális fényképezőgép egyaránt alkalmazható webkameraként is. Alap felbontással, 1 megapixeles CCD-vel rögzíti a képeket 16 MB-nyi beépített memóriájába. A készüléket ellátták SmartMedia bővítőhellyel is, de az alap memória is elegendő körülbelül 256 kép tárolásához.

A bővítőhelybe dugott memóriakártya jól jöhet rövid videók készítésekor, ugyanis a kamera erre is képes. A videó mellett hanganyagot is rögzít beépített mikrofonja segítségével.

A kamera használhatóságát nagyban növeli a mellé kapott Intel Create & Share szoftver, mely tartalmazza a Video Phone, Digital Puzzle, Virtual Studio, Movie Builder és Broadcast Live programokat. Segítségükkel videóval ellátott e-mail üzeneteket, rövid videókat készíthetünk, de akár élő közvetítést is rendezhetünk a weben keresztül.

A kamera október közepétől lesz kapható 149,99 dolláros ajánlott áron. Emellett további digitális kamerákat is forgalmaz az Intel: az Easy PC Camera, Intel Home PC Camera, Intel Pro Video Camera és az Intel Pocket PC Camera 39 és 150 dollár közötti áron kapható.

Intel Personal Audio Player 3000

Az Intel Personal Audio Player hordozható lejátszója passzol a manapság oly divatos cserélhető előlapos telefonokhoz, ugyanis ennek a készüléknek is saját ízlésünkre formálhatjuk a külsejét. A készülék mellé több előre elkészített előlapot csomagolnak, de a mellékelt szoftverrel saját előlapot is lehet készíteni.

A Intel audiolejátszója 64 MB-nyi beépített StrataFlash memóriával rendelkezik. A rendelkezésre álló helyet MultiCard memóriakártyával bővíthetjük. A készülék az MP3 mellett WMA lejátszására is képes, a későbbiekben pedig szoftverfrissítéssel további formátumok (mp3PRO?) kezelésére tanítható.

A készülékhez kapott Intel Audio Manager 2.0 szoftverrel könnyen és gyorsan rendezhetjük, akár le is játszhatjuk audioállományainkat. A MusicMatch Jukebox segítségével MP3 vagy WMA állományokat készíthetünk CD-inkről, vagy éppen ellenkezőleg: MP3 vagy Wav állományokat írhatunk át audio-CD formátumba.

A készülék 150 dolláros áron lesz kapható, szintén még ebben a hónapban.

Intel Play Digital Movie Creator

Az Intel Play Digital Movie Creator eszköze egy digitális kamera, melyet kifejezetten gyerekek számára terveztek. A készülék maximum négy percnyi film (videó+audió) vagy több száz állókép elkészítésére és tárolására képes. Lényegében egy digitális kamera, mely a gyerekeknek szánt tetszetős külsőt kapott. Az elkészített filmet vagy fényképeket a gyerekek a számítógépen alakíthatják tovább. A számítógéphez USB porton keresztül kapcsolható.

A kamera 99 dolláros áron lesz kapható. A csomag a kamera és az USB kábel mellett NASA és a National Geographic rövid filmjeivel ellátott CD-t is kap.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.