:

Szerző: Vörös Péter

2001. október 3. 08:29

Carly Fiorina, a Hewlett-Packard elnök-vezérigazgatója továbbra is az amerikai üzleti élet legbefolyásosabb asszonya

[Bloomberg, CNET, Reuters] Az amerikai Fortune magazin 1998 óta készít éves felmérést arról, hogy ki az amerikai üzleti élet 50 legnagyobb hatalmú asszonya -- Fiorina kezdettől fogva az első helyen áll. Fiorina jelenleg főként azon dolgozik, hogy meggyőzze a befektetőket arról, hogy a HP-nek meg kell vásárolnia a Compaqot. Egyébként ő az egyike azon hat üzletasszonynak, akik elnök-vezérigazgatóként dolgoznak valamelyik Fortune 500 vállalatnál (ez egy 500-as lista Amerika legnagyobb vállalatairól).

Az idén a második helyen Meg Whitman, az eBay elnök-vezérigazgatója végzett, ő tavaly harmadik volt. Oprah Winfrey (az USA egyik legnépszerűbb talk show-jának vezetője) a tavalyi 15. helyről jött fel a harmadik helyre, részben a társadalomra kifejtett hatásának, részben üzleti vállalkozásainak köszönhetően. Deborah Hopkins, a Lucent Technologies korábbi pénzügyi vezérigazgatója a tavalyi második helyről az idén nem került fel a listára. Donna Dubinsky, a Handspring elnök-vezérigazgatója a tavalyi negyedik helyről a 32. helyre esett vissza.

A Fortune összesítője szerint a tavalyi év győztesei a technológia és az internetszektorok voltak, az idén ezek a területek gyengébben szerepeltek. A végleges összesítést és az erről szóló cikket a Fortune október 15-i számában találhatják az érdeklődők.

Az idei év újdonsült sztárja Marce Fuller volt, ő az energiatermeléssel és kereskedelemmel foglalkozó Mirant elnök-vezérigazgatója: tavaly még rajta sem volt a listán, idén pedig az 5. helyen végzett.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:58

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.