Szerző: sammer

2001. szeptember 28. 03:59

Új képek és részletek jelentek meg a Stronghold nevű, középkorban játszódó stratégiai játékból

A FireFly Studios új screenshotokat adott ki a készülő Stronghold, valós idejű

A FireFly Studios új screenshotokat adott ki a készülő Stronghold, valós idejű stratégiai játékából. Az új képeken a játék középkori környezete, egységei és épületei láthatóak, illetve néhány ostrom közben felvett kép.

A Strongholdban a játékosok saját falukat, városokat és kastélyokat építhetnek, majd irányítaniuk kell így létrejött birodalmuk életét, és meg kell védeniük a külső támadások ellen. A játék négy különböző játékmódot támogat: egy harc nélküli gazdasági kampány módot, egy történelmi kastély-ostrom lehetőséget, egy úgynevezett kihívás küldetést, és egy szabad építésű játékmódot, amiben a játékos saját izlése szerint felépítheti az ideális kastélyt. A kastélyok különböző összetevőkből építhetők fel, mint a falak, várárkok, felvonóhíd, tornyok, és várbörtönök. A várat védőknek forró olaj és tűzárkok lesznek segítségükre ahhoz, hogy megállítsák az ellenség támadásait.

Természetesen a támadóknak is számos egységük és felszerelésük lesz, amit bevethetnek a harcokban. A támadásokban segítségre lehetnek az építészek és ágyúkezelők, valamint az elmaradhatatlan ostromgépek, mint a katapultok, ostromtornyok, faltörő kos és még számos korabeli romboló szerkezet. Mindennek pedig a több mint 20 küldetésben vehetjük hasznát a játék története során, vagy a többjátékos támogatást használva legfeljebb 8 játékossal.

A Stronghold játékot a Take-Two Interactive fogja kiadni a GodGames támogatásával, megjelenését pedig a következő hónapra tervezik.

Magyarország egykor pezsgő startup-szcénáját is meglehetősen zilálttá tették az elmúlt évek eseményei, a friss HWSW weekly adásban arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink segítségével megértsük a mögöttes folyamatokat.

a címlapról