Szerző: Ady Krisztián

2001. szeptember 25. 19:03

Itt a Panasonic első kéziszámítógépe -- egyelőre csak nagy tételben

A Panasonic bejelentette tegnap a cég első kéziszámítógépét, melyet Toughbook 01 névre keresztelt, hasonló nevű notebook termékei után. A kéziszámítógép, PDA kifejezetten extrém körülmények elviselésére alkalmas házat kapott, por-, víz- és ütésálló.

Az új termék nem a megszokott célból készült: általános, kereskedelmi forgalomban nem is lesz kapható. A nagyobb cégek által támasztott igényeket igyekszik a cég kielégíteni, amelyek szeretnek egyetlen megoldásszállító cégtől beszerezni minden szükséges eszközt, legyen az notebook vagy kéziszámítógép. Az új Toughbook 01-ből a legkisebb rendelhető mennyiség 500 darab!

Az elmúlt évben a Panasonic 100,000-nél is több Toughbook notebookot adott el. Ezek a notebookok közkedveltek ügynökségeknél, állami hivataloknál, biztonsági cégeknél, hiszen itt gyakran extrém körülményekkel találkozhat a hordozható számítógép. Az új kézigép ugyanezt a szegmenst célozza, a cég reményei szerint minél nagyobb sikerrel.

A negyedik negyedévtől rendelhető kéziszámítógép ára 999 dollár lesz.

A hasonló eszközöket gyártó cégektől eltérően a Panasonic a Microsoft Windows CE 3.0 szoftverét használja, nem a Pocket PC-t. A fél kg súlyú, 1,6" x 3,9" x 6,8" méretű gép 206MHz-es Intel StrongARM-SA 1110 processzorral és 32MB memóriával rendelkezik. A 3,5"-os aktívmátrix kijelző 320x240 pixel felbontású. Secure Digital kártyahellyel is felszerelték, kapcsolható hozzá GPS (Global Positioning System) bővítőegység is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról