Szerző: Vörös Péter

2001. szeptember 25. 19:39

A Sotec még az idén forgalomba hozza Windows CE 3.0-alapú Pen PC-jét

[AsiaBizTech] A múlt heti tokiói World PC Expo 2001-en mutatta be a Sotec Co. Ltd. az új, tollas bevitelen alapuló számítógépét, az A-1-et. A számítógép operációs rendszere a Windows CE 3.0, a termék várhatóan még az év vége előtt forgalomba kerül.

Eddig főként vállalati felhasználóknak szánták a gyártók a tollas bevitelen alapuló számítógépeket, de a Sotec saját bevallása szerint egyszerű felhasználóknak szánja az A-1-et. A készülék kiskereskedelmi ára várhatóan 100.000 jen (kb. 240 ezer Ft) körül lesz.

Az A-1 8" átmérőjű, 800x600 pixeles LCD kijelzője egy lapos TV kijelzőre emlékeztet -- ennek ellenére igen könnyű (615 g) és mindössze 16 mm vastag. Ez azt jelenti, hogy a felhasználó könnyedén tudja magával vinni a készüléket dacára annak, hogy az lényegesen nagyobb, mint egy szokványos Windows CE-alapú PDA.

A Pen PC fel van szerelve USB porttal is, így a felhasználó egeret ill. billentyűzetet is csatlakoztathat hozzá, és a hagyományos PC-hez hasonlóan használhatja a készüléket.

Az A-1 processzora egy 206 MHz-es StrongARM chip, alapkiépítésben 64 MB memóriával van felszerelve a gép, amely a teljesítmény szempontjából a ma kapható összes Windows CE-alapú készüléknél erősebb. A funkciók szempontjából pedig az A-1 a hagyományos PDA-knál jóval nagyobb palettát kínál.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.