Szerző: Ady Krisztián

2001. szeptember 21. 19:26

Az mp3PRO elindult hódító útjára: az STMicroelectronics és a Texas Instruments is licenceli DSP-ibe

A június közepén a Thomson Multimedia által bemutatott, a Coding Technologies által fejlesztett mp3PRO formátum támogatása most két stratégiai fontosságú chipgyártó, az STMicroelectronics és a Texas Instruments processzoraiba, DSP-ibe kerülhet bele.

HIRDETÉS

A június közepén a Thomson Multimedia által bemutatott, a Coding Technologies által fejlesztett mp3PRO formátum támogatása most két stratégiai fontosságú chipgyártó, az STMicroelectronics és a Texas Instruments processzoraiba, DSP-ibe kerülhet bele.

A Texas Instruments által forgalmazott DSP-k közkedveltek a készülékgyártók között, nagyon sok hordozható MP3 és egyéb audio-formátumokat támogató eszköz központi egységét képviselik. Ezek az újabb fejlesztésű DSP-k egyszerű szoftverfrissítéssel taníthatók új formátumok kezelésére, s ebben az esetben ez nagyon hasznossá válhat: az mp3PRO formátum korrekt lejátszására egyszerű firmware-frissítéssel megtaníthatóak ezek a készülékek.

Az mp3PRO anyagok lejátszhatóak hagyományos mp3-lejátszókon is, ilyenkor azonban nem élvezhető az új szabvány nyújtotta többlet. Az új codec két részre osztva tömöríti a hanganyagot: a mély-közép tartományokat hagyományos mp3 formátumba kódolja (ez biztosítja a kompatibilitást a régi formátummal), míg a magas -- eddigi codecek által többnyire eldobált -- tartományokat úgy tömöríti a jelfolyamba, hogy azt a régi lejátszók nem "látják". A két jelfolyam összesen alkotja a bitrate-et, mely a továbbfejlesztéseknek köszönhetően alacsonyabb érték mellett is jobb minőséget ígér.

Az STMicroelectronics tervei szerint elkövetkezendő, MMDSP+ processzorába licenceli a technológiát, mely kifejezetten a prémium minőségű készülékek alapja lehet. Megjelenése ez év végén várható, a rá épülő készülékek pedig valamikor a jövő év folyamán jelenhetnek meg.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 18:19

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.