:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. szeptember 20. 13:00

A Compaq ProLiant szerverei a piacon elsőként képesek 1 milliárd tranzakciót feldolgozni naponta

[Mmd] A Compaq Computer

[Mmd] A Compaq Computer Corporation mai bejelentése szerint a cég piacvezető Compaq ProLiant DL760 kiszolgálóiból kialakított 32 node-os szervercsoport új teljesítményrekordot állított fel a TPC-C benchmark szerint: 709 220,08 tranzakciót sikerült végrehajtania egy perc alatt (tpmC), tpmC-egységenként mindössze 14,96 USA dolláros költségszint mellett.

Ezzel az eredménnyel a tesztelt szervercsoport - ár -teljesítmény arányát tekintve - első helyen áll a Transaction Processing Council (www.tpc.org ) csoportos TPC-C benchmark-mutatókat vizsgáló tízes listáján. A fenti érték azt jelenti, hogy a konfiguráció egy nap leforgása alatt több mint 1 milliárd műveletet képes feldolgozni. Ez a volumen a világ nagyobb hitelkártyafizetés-feldolgozási rendszerei által napi szinten kezelt tranzakció mennyiség háromszorosának felel meg.

A benchmark-rekordot felállító szervercsoport 32 darab, egyenként nyolc 900 MHz-es Intel Pentium III Xeon processzorral ellátott, Microsoft Windows 2000 Advanced Server és Microsoft SQL Server 2000 Enterprise Edition szoftvereket futtató ProLiant DL760 kiszolgálóból állt.

Az elért eredmény ismételten igazolta a ProLiant DL760 platformok nagyvállalati kategóriájú teljesítményszintjét, méretezhetőségét és befektetésvédelmi jellemzőit, továbbá jól érzékelteti, milyen elkötelezetten törekszik a Compaq az ügyfelei üzleti reagáló-képességét gyorsító illetve folyamatos működését támogató, csúcsminőségű informatikai megoldások kifejlesztésére

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.