:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. szeptember 20. 11:19

Túlzsúfolt piacra érkezett a Palm m125 kéziszámítógép

A Palm ma dobta piacra m125 nevű középkategóriás kéziszámítógépét. A készülék 8 MByte memóriájával, bővíthetőségével és bőséges szoftver-mellékletével kíván kitűnni a versenytársai közül.

A Palm ma dobta piacra m125 nevű középkategóriás kéziszámítógépét. A készülék 8 MByte memóriájával, bővíthetőségével és bőséges szoftver-mellékletével kíván kitűnni a versenytársai közül.

A 250 dollárba kerülő m125 az olcsó m100 és a csúcskategóriás m500 sorozat darabjai között képez átmenetet. A kaliforniai Palm bevallása szerint az m125-öt olyan felhasználóknak szánják, akik első kéziszámítógépüket veszik meg, nem akarnak túl sok pénzt elkölteni, ugyanakkor a későbbiekben esetleg bővítenék a készüléküket -- akár memóriával, akár különféle hardverekkel.

A kéziszámítógépek piacán jelenleg túlkínálat van. A piacvezető Palm mellett többek között a Handspring, a Sony, a Compaq és a Hewlett-Packard versenyeznek a vásárlók kegyeiért. A gépek ára jellemzően 100 dollár és 600 dollár között változik. Pedig a gépek alapfunkciója megegyezik: elektronikus határidőnapló és telefonkönyv.

A Palm feltett szándéka, hogy egyszerűsítse kínálatát. Ennek megfelelően jelenleg háromféle sorozattal van jelen a piacon. Az alsó árkategóriás m100, a most bejelentett középkategóriás m125 és a csúcskategóriás m500 sorozat tagjaiból választhatnak a vevők, akiknek a helyzetét nehezíti, hogy sok helyen még a régebbi modelleket (IIIc, Vx) is árulják.

A Palm részvényeinek árfolyama tegnap sosem látott mélyre zuhant. A vállalat 2000-es tőzsdei bevezetése óta a papírok értéke most érte el mélypontját, ugyanis a tegnapi kereskedés során az árfolyam egészen 2,21 dollárig esett, végül 2,51 dolláron zárt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 15:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.