Szerző: Ady Krisztián

2001. szeptember 19. 04:14

Újabb e-mail vírus fenyeget - Win32.Nimda.A@mm

Újabb e-mail vírus terjedésétől félnek a szakemberek: a Nimda vírus a meglehetősen gyorsan elterjedt Code Red vírusra épít, szintén e-mail mellékletként terjedve a neten.

Újabb e-mail vírus terjedésétől félnek a szakemberek: a Nimda vírus a meglehetősen gyorsan elterjedt Code Red vírusra épít, szintén e-mail mellékletként terjedve a neten.

A Nimda könnyen felismerhető, ám mégis rejt veszélyeket. A fertőzött e-mail melléklete egy README.EXE állományt tartalmaz, s látszólag nincs az e-mail body részében semmi szöveg. A lepel alatt azonban egy HTML kódrészlet lapul, mely Outlook vagy Outlook Express levelezőprogram esetén automatikusan elindítja a csatolt exe állományt.

Az említett Microsoft szoftver ellenségei most elégedetten dörzsölgethetnék tenyerüket, de szerencsére a Microsoft által kiadott patchek, javítások ezt a problémát kiküszöbölik, így ha még nem tettük meg, feltétlenül látogassunk el a WindowsUpdate.com-ra, s frissítsük rendszerünket.

Az igazi védelem azonban feltétlenül egy erre specializált program használata, melyet általában az interneten keresztül online frissíthetünk. A vírusirtó szoftverek készítői lázasan dolgoznak a detektáló és eltávolító frissítésen, többen közülük már el is készültek vele, ezért feltétlenül frissítsük programunkat!

Update: a Mr.A-tól kapott mail szerint mar van is hozza eltávolító program, itt megtalálható. Köszi az infót!

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról