Szerző: Bodnár Ádám

2001. szeptember 14. 16:36

Hétfőn jelennek meg a Handspring új kéziszámítógépei, a Visor Pro és a Visor Neo

A Handspring hétfőn mutatja be új kéziszámítógépeit, amelyek közül az egyik 16 MByte RAM-mal rendelkezik. Ez lesz az első Palm OS operációs rendszert haszáló kéziszámítógép, amelyet gyárilag ilyen nagy memóriával láttak el.

HIRDETÉS

A Handspring hétfőn mutatja be új kéziszámítógépeit, amelyek közül az egyik 16 MByte RAM-mal rendelkezik. Ez lesz az első Palm OS operációs rendszert haszáló kéziszámítógép, amelyet gyárilag ilyen nagy memóriával láttak el.

A 299 dolláros Visor Pro memóriája kétszerese a jelenleg kapható Palm OS-alapú kézigépekének. Az olcsóbb, 199 dollárba kerülő Visor Neo igazából nem is új, mindössze a Visor Platinum átnevezett változata. Meglepő módon az új modellek még a Palm OS operációs rendszer 3.5 változatát futtatják, nem pedig a legújabb, 4.0 verziót. Ráadásul egyik gépben sem frissíthető az operációs rendszer.

A Visor Pro-t beépített lítium-ion akkumulátor táplálja majd, a Neo-ba azonban AAA elemeket kell tenni. Természetesen mindkét kéziszámítógéphez jár bölcső.

Annak ellenére, hogy a monokróm kijelzős kéziszámítógépek iránt az utóbbi időben egyre csökken a kereslet, a Handsprig újdonságai 16 szürkeárnyalat megjelenítésére képes kijelzővel lesznek felszerelve. Egyebekben külsőre teljesen megegyeznek a jelenleg is kapható Visor Deluxe-szal vagy Platinummal.

A Visor Pro ezüstös házban lesz kapható, míg a Visor Neo-t háromféle -- kék, piros és szürke -- színben vásárolhatjuk meg. Egyes kereskedők már árulják a készülékeket, de a hivatalos bejelentés csak hétfőn esedékes.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 18:24

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.